начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Как стои въпроса,за несемейната собственост?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как стои въпроса,за несемейната собственост?

Мнениеот Вени » 22 Ное 2005, 10:17

Живеем без брак за сега на семейни начала в моят апартамент които купих лично с мои пари,имаме си дете.Така всичко за сега е добре,но имаме много големи кредити и аз и той,с които не можем да се справим.Моето притеснение идва точно от това,че в един момент може да предяви претенции към жилището ми за което не е дал нито една стотинка.
Вярно ли е,че след 5години съвместен живот това може да се случи та дори и да нямаме брак и как мога да се предпазя?
Вени

Мнениеот Гост » 22 Ное 2005, 12:15

Това за петтте години не знам от къде сте го чули, но не е вярно. Без наличие на граждански брак придобитото остава собственост на лицето, което го е придобило. Съпружеска имуществена общност възниква само по отношение вещи, права върху вещи и парични влогове, придобити през време на брак, като брак е единствено гражданският такъв. Други форми на съжителство не съставляват брак и отношенията между съжителстващите не се уреждат посредством СК, включително и чл. 19-22 от същия.
Гост

Назад към Семейни казуси