- Дата и час: 23 Дек 2024, 01:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Развод по взаимно съгласие
Здравейте!Искам ако е възможно някой да ми помогне да взема решение.Със съпруга ми се разделихме преди година заради друга жена.Стигнахме до извода ,че ще е по-добре да се разведем по взаимно съгласие.До тук всичко ок...Решихме да вземем общ адвокат..и това добрено до момента ставаше все така,че само той говореше с нея...за развода освен всички документи тя казала,че трябва да занеса копие от нотариалният акт на апартамента,който съм наследила заедно с майка ми ,но преди брака си.Защо?!Необходимо ли е това?!Мотив за искането и било това,че сме живели в това жилище.Ами ако бяхме живяли на квартири...от всичките ли трябваше да представим тези документи?!Има ли право за такова искане или не?Има ли мъжа ми права над апартамента при положение,че съм го получила като наследство от баща ми преди брака ни?
- Глупава жена!
Re: Развод по взаимно съгласие
Глупава жена! написа:Здравейте!Искам ако е възможно някой да ми помогне да взема решение.Със съпруга ми се разделихме преди година заради друга жена.Стигнахме до извода ,че ще е по-добре да се разведем по взаимно съгласие.До тук всичко ок...Решихме да вземем общ адвокат..и това добрено до момента ставаше все така,че само той говореше с нея...за развода освен всички документи тя казала,че трябва да занеса копие от нотариалният акт на апартамента,който съм наследила заедно с майка ми ,но преди брака си.Защо?!Необходимо ли е това?!Мотив за искането и било това,че сме живели в това жилище.Ами ако бяхме живяли на квартири...от всичките ли трябваше да представим тези документи?!Има ли право за такова искане или не?Има ли мъжа ми права над апартамента при положение,че съм го получила като наследство от баща ми преди брака ни?
Единственото жилище, независимо чия собственост е, има значение, когато детето се присъди на единия родител и те могат да живеят в него до навършване на 18 год. възраст, независимо чия собственост е апартамента. Във вашия случай обаче става въпрос за развод по взаимно съгласие. Подписва се споразумение, в което съпрузите уточняват - при кого ще живее детето, издръжка, собственост върху общи вещи. Ако съпругът Ви няма претенции за детето и за апартамента /в който би живял до навършване на 18 г. на детето/ - няма основание да Ви иска нотариалния акт.
При всички положения няма основание да Ви иска акта - т.е. според мен има нещо гнило...
Подялбата на вещи, които са придобити по време на брака, става в ДРУГО ОТДЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО и там се доказва кой е собственик и т.н.
Четете внимателно споразумението преди да го подпишете, а най-добре си вземете отделен адвокат. Самият факт, че не сте виждали адвоката и не ходите заедно при него говори за незаинтересувност от ваша страна... Късмет!
- случаен
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|