Моля за отговор на следния въпрос:
Каква е степента на родство на децата по отношение на леля /без деца, родители, братя и сестри/, ако тя и баща им са втори братовчеди?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Дек 2024, 01:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СТЕПЕНИ на РОДСТВО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Vaprosa e neto4en. Ako e lelia tia triabva da e sestra na maikata ili na bashtata na deteto.Togava leliata i neinite plemennitsi sa rodnini po sarebrena linia ot 3 stepen na rodstvo.
Ako pitate kava e stepennta na rodstvo mejdu dvama vtori bratov4edi to togava otgovora e 6 stepen na dodstvo. A v slu4ai 4e vi interesuva stepenta narodstvo mejdu edno litse i detsata na negov vtori bratov4ed -otgovora e 7 stepen na rodstvo.
Tova dali leliata ima rodnini po prava linia ili ne ne se otraziava na stepenite po rodstvo.Drug e vaprosa 4e se otraziava varhu eventualnata vazmojnost za naslediavane kadeto se naslediava i po koliano. No tova e savsem drug vapros.Dopuskam 4e vaprosa koito vi interesuva dali moje rodnini ot 7 stepen po sarebrena linia da naslediat po zakon nasledodatel. Otgovora e otritsatelen. Sajaliavam ako ne vi haresva.No osven po zakon moje da se naslediava i p ozaveshtanie.Taka 4e ako vtorata bratov4edka na bashta vi e jiva bihte mogli da pogovorite s neia.Samo ne izdevatelstvaite nad jenata(shtot otezi neshta ne gi obi4am)
Ako pitate kava e stepennta na rodstvo mejdu dvama vtori bratov4edi to togava otgovora e 6 stepen na dodstvo. A v slu4ai 4e vi interesuva stepenta narodstvo mejdu edno litse i detsata na negov vtori bratov4ed -otgovora e 7 stepen na rodstvo.
Tova dali leliata ima rodnini po prava linia ili ne ne se otraziava na stepenite po rodstvo.Drug e vaprosa 4e se otraziava varhu eventualnata vazmojnost za naslediavane kadeto se naslediava i po koliano. No tova e savsem drug vapros.Dopuskam 4e vaprosa koito vi interesuva dali moje rodnini ot 7 stepen po sarebrena linia da naslediat po zakon nasledodatel. Otgovora e otritsatelen. Sajaliavam ako ne vi haresva.No osven po zakon moje da se naslediava i p ozaveshtanie.Taka 4e ako vtorata bratov4edka na bashta vi e jiva bihte mogli da pogovorite s neia.Samo ne izdevatelstvaite nad jenata(shtot otezi neshta ne gi obi4am)
- neznaiko
- Гост
Благодаря за отговора на Незнайко! Съвсем не съм разочарована! Предполагам, че една многогодишна тайна ще излезе от забуленост!
Но имам още един въпрос произтичащ от невъзможността за унаследяване.
В такъв случай означава ли това, че делът на лелята следва да попадне в собственост нса държавата?
Но имам още един въпрос произтичащ от невъзможността за унаследяване.
В такъв случай означава ли това, че делът на лелята следва да попадне в собственост нса държавата?
- **7
Makar 4e me kritikuvaha za tova 4e sam prekaleno obstoiatelstven ako poglednete predishnia mi otgovor iasno sam napisal 4e pri rodstvo po sarebrena linia ot 7 stepen ne moje da se naslediava po zakon.Pod4ertavam po zakon zashtoto niama nikakva pre4ka da se naslediava po zaveshtanie(ako razbira se ima izgotveno takova). Ako niama naslednitsi ot parviq vtoriq treti i 4etvarti red(4etvarti red sa rodninite po saredbrena linia do 6 stepen na rodstvo) i niama naslednitsi po zaveshtanie v tozi slu4ai nasledstvoto ostava za darjavata. Drugia slu4ai v koito darjavata polu4ava nasledstvoto e kogato ima nsalednitsi po zakon ili po zaveshtanie no naslednitsite otkajat da polu4at nasledstvoto (makar i riadko ima i takiva slu4ai. Vazmojnia motiv naprimer e 4e pasivite nadhvarliat aktivite). V tozi slu4ai sashto darjavata shte polu4i nasledstvoto
- neznaiko
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|