начало

Освободен е зам.-шеф на НСлС, Илиана Кирилова вече има осми заместник Освободен е зам.-шеф на НСлС, Илиана Кирилова вече има осми заместник

права върху деца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговор към бащата

Мнениеот Аз » 07 Дек 2005, 19:50

Е,тази вечер се смях,така както не съм се смял от много време.Какви са тези глупости където ми пишеш?!!!Знаеш ли,ти си един изперкал тип.Вече ти казах,че имам собствено мнение по въпроса и жена ти като личност не ме интересува.Не е мой тип,макар да е доста привлекателна.И искам да знаеш,че съм се срещал само един път с нея и сме разменили няколко sms-a.Ама искам да знаеш,че ти още повече ми падна в очите.Искаш ли да знаеш нещо за мен?Да,разведен съм.И моята бивша не беше цвете за мирисане.Разликата между нас е,че детето ми,ми го присъдиха на мен!!!Но дори и на нея да го бяха присъдили,нямаше да плача като теб и цяла България да разбере що за човек си.И имаш наглоста да се наричаш човек с главно "Ч"!!!Смешник!!!Я иди да ревеш някъде другаде!!!Колкото до жена ти мой човек,веднага ми направи впечатление с някои големи изхвърляния.Това ти го казвам съвсем сериозно.Но колкото и да се е извърляла,то ти я надмина.Разбери нещо от мен.Чрез децата ще те изнудва,но едва ли някога ще ти ги продаде,в което всъщност се опитваш да ме убедиш!!!Всъщност,кой знае що за стока си и ти!!!Дали ти не си й предложил тези пари,след като знаеш,че за нея парите са всичко.И въобще не ме познаваш,за да ми казваш,да си крия парите от нея.Надявам се,че този път правописа ми ти хареса!!!Чао готин!!!
Аз

Към "Аз"

Мнениеот Един Човек » 08 Дек 2005, 14:45

Господин Умников,

Не ми си щеше да Ви обиждам,но се налага:по-глупав сте отколкото можете да си представите дори.Направо ме разбихте с Вашето второ писъмце-ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! :shock:

Първо,аз не съм бащата,а съвсем страничен,но добре запознат със ситуацията,човек.Ако изказванията на господина (бащата) във форума са Ви прозвучали като "рев",наистина имате нужда от уроци по български език,за което с радост бих Ви съдействала.Уверявам Ви,че Човекът се чувсва доста добре... :)

Второ,Вие сте щастливец!Хубаво е,че отношенията с Вашата "привлекателна" позната са приключили или по-скоро се изразяват в една среща и няколко съобщения.Ех,ама късмет!
От къде тоя хъс обаче да пишете така вдъхновено?Всъщност,няма значение...Вие просто сте глупав.Шанс!

Затова,мили ми господине,погледнете се в огледалото и си кажете:"Нищо,и утре е ден!"
Но,уверявам Ви,по-красив и по-умен няма да станете.Нито по-успял.Поне,според мен,не в този живот.Тесногръдите и злобни хорица са обречени просто да съществуват.И все пак,надеждата умира последна.Това Ви остава-да се надявате,че някой някога може и да се смили над Вас....

А Вашата бивша съпруга е най-щастливата жена на света.Поздравете я мен.

УПЕХ!

И наистина-обърнете внимание на езика си!Наложително е!

И по-спокойно.Без много нерви,ще си докарате някоя болест заради тези отрицателни емоции.
А след като сте толкова голям мъж и имате да казвате нещо на някого,не е нужно да се излагате с правописа си,просто го кажете НА ГЛАС!Ако нямате телефона на Господина,ще Ви съдействам.

И ако решите,че е време да започнете да изглеждате по-умен,просто си МЪЛЧЕТЕ!

:wink: :wink: :wink:
Един Човек

Мнениеот + » 08 Дек 2005, 15:00

Дами и господа, колеги!
МОЛЯ ползвайте форума по предназначение, а не за тези гротески и водевили. От тази тема става бразилски сериал, а не казус за разискване. Мисля, че ще се наложи да помолим за цензура на подобни изявления - публикуването им в този форум обижда хората, които наистина се занимават с право.
И всички вие, завъртяни около тази драма - намерете си медиатор!!! [size=18]
+

Мнениеот бащата » 08 Дек 2005, 15:54

Правилно.
Аз приключих.

Успех!
бащата

Към бащата

Мнениеот Аз » 08 Дек 2005, 19:18

Ех,мой човек,какво да ти кажа?!Явно злобата е в теб,а не в мен.Ти изобщо нищо не си разбрал.Хубавото е,че приключваш с оплакванията си.С нищо неможеш да ме убедиш,че ти не си бащата.Тая песен дето я пя досега,съм я слушал,слушал...И не само твоята,ами и тази на жена ти.Слушай бе тъпунгер смотан.Как смяташ,кой е по-щастлив - аз или бившата ми жена,при положение,че на ДВА ПЪТИ я лиших от родителски права и че има право само един път в месеца да се вижда с детето си и то в мое присъствие?Ти можеш да мечтаеш за това!!!Знаеш ли,писна ми да ти чета глупостите и постоянния рев!!!Добре,че си решил(ако е истина)да спреш да занимаваш хората с глупостите си!Това е най-умното нещо,което кой знае от колко време е измъдрила тъпата ти кратуна.ГЛУПАК!!!
Аз

Мнениеот гост » 08 Дек 2005, 20:10

Явно някой не е чел,както трябва.

Използвайте форума по предназначение,а не за писания,като последното.Вижте и само стила на писане.
Действително трябва да има ограничения или някаква цензура,както е в другите форуми.

А това НЕЩО само пише ли,пише........!

На някои хора не им е нужен медиатор, а ПСИХИАТЪР!
гост

Re:

Мнениеот анонимен » 09 Дек 2005, 10:05

Аз написа:Ех,мой човек,какво да ти кажа?!Явно злобата е в теб,а не в мен.Ти изобщо нищо не си разбрал.Хубавото е,че приключваш с оплакванията си.С нищо неможеш да ме убедиш,че ти не си бащата.Тая песен дето я пя досега,съм я слушал,слушал...И не само твоята,ами и тази на жена ти.Слушай бе тъпунгер смотан.Как смяташ,кой е по-щастлив - аз или бившата ми жена,при положение,че на ДВА ПЪТИ я лиших от родителски права и че има право само един път в месеца да се вижда с детето си и то в мое присъствие?Ти можеш да мечтаеш за това!!!Знаеш ли,писна ми да ти чета глупостите и постоянния рев!!!Добре,че си решил(ако е истина)да спреш да занимаваш хората с глупостите си!Това е най-умното нещо,което кой знае от колко време е измъдрила тъпата ти кратуна.ГЛУПАК!!!

Ти си абсолютен идиот и психар- бившата ти жена наистина е щастливка ,че се е отървала от такова говедо като теб,но уви жалко за детето,дано не стане такова ............. като теб. Искренно го съжалявам.
анонимен

Отговор към бащата!!!

Мнениеот Аз » 09 Дек 2005, 19:54

Тук наистина има хора за психиатър.Истината е,че нарочно използвах такъв речник.Нали знаеш,каквото повикало - такова се обадило.И знаеш ли какво?Пожелавам ти от все сърце,да срещнеш такава жена,като моята бивша!!!И още нещо: Я ОТИДИ ДА СЕ ЛЕКУВАШ!Май имаш остра нужда от това!!!Аз бях до тук!ПО- УМНИЯ ОТСТЪПВА.НЕКА ТВОЕТО МАГАРЕ ДА Е МЪЖКО!!!
Аз

Мнениеот pav » 10 Дек 2005, 19:03

Зажо несемейните или разведени жени не си знаят местата, а се навират и развалят чуждите семейства. Явно това е причина за всичко това и кой страда естествено децата :(
pav
Нов потребител

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 10:21

pav написа:Зажо несемейните или разведени жени не си знаят местата, а се навират и развалят чуждите семейства. Явно това е причина за всичко това и кой страда естествено децата :(

А защо семейните мъже не си знаят местата?Ами мислят с нещо друго?
Гост

Мнениеот гост » 14 Дек 2005, 17:47

:roll: за да могат тъпите семейни жени/умните се изключват/да си знаят мястото и да не се взимат насериозно :D
гост

Мнениеот семейна » 15 Дек 2005, 12:50

Май че мястото на любовниците е някъде по кьошетата:)
Всички знаем, че семйните мъже обичат да се забавляват отвреме-навреме. Не е толкова страшно. Само "тъпаците"(както се е изразил за себе си съпругът по темата) напускат жените и децата си.
А що се отнася до любовниците, ако ви харесва да ви третират като парцали и сексуални обекти, и вашият любим да е по празниците в къщи със семейството си, докато вие си кукувате сами, и ви търси само за малко секс и забавление, ок. Бъдете щастливи.
Но аз смятам, че една наистина умна жена не може да се хване на такова хоро. Или поне не за дълго.
Замислете се къде отива вниманието, истинската привързаност и не на последно място парите на този женен мъж:)
А за тъпаците, какъвто очевидно е съпругът в случая (и той си го знае) - друг път...
В случая тъжно е само за децата му...
семейна

НЕ към всички съпруги

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 12:04

Когато съпругата ти не може да ти сготви,ходиш на ресторант,но не с нея.

Когато съпругата ти е прочела 3 книжки в нещастния си живот,търсиш някого ,с когото да поговориш.

Когато ти ставаш за работа в 4 часа сутринта и няма кой да те изпрати,просто си намираш!

Когато домът ти е потънал в мръсотия,а "семейната"спи.

Когато "семейната"ти бърка в портфейла и в тези на родителите ти...

Просто продължаваш напред ,скъпа!

Заради теб самия и заради децата ти!

Не е достатъчно да си плодородна крава,за да се наречеш съпруга и майка!Защото не си!
Гост

Мнениеот семейна » 16 Дек 2005, 16:20

Вижте какво, вие си знаете за вашия случай. Само ви казвам как изглежда отстрани един мъж да си има 10 месечно бебе и да зареже жена си и бебето и да иде при една секретарка.
То и в ГПК е казано, че не можете да се разведете с жена си до настъпване на 1 год на детето, освен с нейно съгласие. Значи законодателя е помислил, за да създаде такова едно решение. Има защо.
По отношение на немарливостта и основанието и като такова за развод. Аз съм изрядна домакиня, но когато бях бременна, и до няколко месеца след това, почти не пипвах нищо вкъщи. Имах и тежка бремнност - физически, и с постоянна депресия. Всичко това отминава с времето и е при много майки. Да не говорим, че почти постоянно спях, да съм била будна 10-12 часа от денонощието. Мъжете трябва да проявят разбиране за това. Мъжът ми мърмореше, но, слава богу, не прегърна секретарката и не се раведе.
Вие си знаете за вашия случай, но откровено казано, отстрани изглежда ужасно да оставите майката с 10 месечно бебе, та ако ще и човек да е убила. Можеше да направите нещата малко по-елегантно и джентълменски, независимо, че тая жена може и да й е нисичко нивото. Вие не сте на такова ниско ниво, нали?
Защото отстрани изглежда, че и вие падате до там.
Разбира се, аз спирам дотук, понеже това е правен форум.
Вие си знаете. Желая ви успех, и най -вече на децата ви, които дълго време ще са много объркани (ако не и за цял живот). Казва ви го жена с разведени родители и баща, който отиде не при секретарката, а при нещо на мн. по-високо ниво, но фактът, че си отиде си е същия. И последствията от това. (и за него включително, защото той и там се оказа нещастен и разведен)
семейна

Мнениеот Една » 16 Дек 2005, 16:44

Ха, значи е само нейно задължение да ТИ готви, да ТИ чисти и да става в 4 сутринта да те изпраща.
Просто си намираш... - ами намери си. Аз за такъв мъж не бих съжалявала.
Една

Мнениеот Една » 16 Дек 2005, 16:46

П.П. И аз ходя на работа.
Една

Мнениеот семейна » 16 Дек 2005, 17:27

Само да допълня мнението си - този път в юридически аспект (малко повече)
Вероятно според съда ще се окаже, че вие сте виновен за развода (заради изневярата - тази истина няма как да не лъсне), и ако искането изхожда от вас, ще прекрати делото. Виновният съпруг не може да иска развод, според нашето законодателство. Това - в случай, че жена ви реши да ви прави контра и не иска развод.

Второ - ако вземете да изтъкнете мисълта, че била немарлива, и че не е чела книги, съдът най - директно ще ви запита: че тя не беше ли такава, като си я взехте? (особено за книгите, което още тогава би тябвало да ви е станало ясно и е непроменим факт, за разлика от немарливостта, която може и да е променлива). (Разбира се, тука може да се поразсъждава, когато човек се жени, дали основното занимание е само да бърка под фустата на жената или и друга преценка да се направи. Все пак жена си взима, не се забавлява само за 1-2 пъти). Има отказани разводи -например, ако мъжа бие жена си редовно и накрая след 10 год, тя реши да се развежда на това основание. Съдът пита в тия случаи : ами ти не знаеше ли какъв си взимаш за съпруг, и като си го търпяла толкова години защо чак сега ще се развеждаш?
За трудностите на бременността и майчинството вече си говорихме (и немарливостта в този период), но може би законодателят не разрешава разводи между хора с до 1 годишно дете донякъде и по такава причина, като се замисля... Жените наистина се държат странно в такива периоди, меко казано. Да не говорим и за най - тежките случаи на самоубийства... Един истински мъж е до жена си в това толкова трудно за нея време, а не я предава и изоставя... Хубаво е да се изчака да отмине този толкова изнервящ период и за двамата, и тогава, на "бистра" глава да се решава дали могат или не заедно.

Защо да не си го кажем честно? Просто вие повече не обичате тази жена, изчезнала е тръпката от секса и всичко останало. Преди сте правили същите компромиси, които и сега се налага да правите, само че сега вие сте пак млад и влюбен, и вече не ви е до компромиси. Сега просто искате да се отървете, защото една друга жена няма да ви търпи женен и с деца на врата. Искате внезапно и мълниеносно да се отървете от веригите на брака и от отговорност, защото с такива отговорности не можете да влезете в новата си връзка. Чак сега "проглеждате" и се виждате "внезапно" като един обвързал се с "неподходящата" жена мъж. Съдът ще прецени и това. Не е толкова сляпо нашето правосъдие, както го изкарват.

И в края на краищата нещата опират до универсалната истина, че всяка жена омръзва на всеки мъж. И че той поглежда другаде. Така е почти при всички нас. (то и при жените е така). Истината е, че всеки умен мъж знае, че и следващата жена ще му омръзне и така може да си кара до безкрай. Остават обаче задълженията в един брак, и най - вече децата. Много е безотговорно да накажеш съпруга си, и като част от това обаче - и децата си. Това е направо жестоко. И изобщо не може да се сравни с това, че жена ви е взела някой лев от фирмата. (Впрочем знам един такъв случай на богат, но толкова стиснат мъж, че жена му наистина беше принудена да краде буквално от джоба му, за да иде на пазар и да нахрани детето).

Така че, преди да се зажените за поредната прекрасна фуста и след няколко години (и няколко деца) да се осъзнаете, че може би и тя не е съвършена, помислете си. Помислете си какво поражение оставяте след себе си, и че други хора, между които и децата ви, ще си останат с белезите за цял живот.

Тъжното е в неравния шанс (и това е,което западните законодателства отчитат, а нашето не) - че жена ви никога повече няма да е млада и влюбена. Тя ще поеме всички грижи и издръжката на децата (+ вашите мизерни 50-100 лева за двете деца). Но за нея ще останат безсънните нощи, грижите по здравето и учението и възпитанието на децата... Всичките страхове... И разбира се, никога повече няма да я споходи щастието някой мъж да е до нея (за разлика от вас), понеже никой друг мъж няма да иска да поеме отговорността за тези деца, колкото и да му харесва жена ви. Ето това наричм аз жестокост. Браво на вас.

Така че добре я наказвате, че е бръкнала в парите на фирмата.

А ако е толкова груба материалистка, и вземе наистина да ви "продаде" на вас децата, хайде да се хванем на бас, че новата ви любов много бързо ще се изпари и ще отиде да прави мили очи на някой друг шеф. :) Не мислите ли?
семейна

Към семейната НЯКОЯ

Мнениеот НЕсемейна » 16 Дек 2005, 20:54

Хайде де се хванем на бас,че не всички жени са "материалистки",а?

Мисля си,госпожо НЕИЗВЕСТНА,че цяла нощ сте чела някаква правна литература,за да не се излагате...

Това няма да Ви помогне...

И хайде да се хванем на бас,че "немърливостта" не е присъща за всяка бременна жена.Д не говорим,че мръсният човек си е просто мръсен-без оправдание.

Съпругът Ви е най-щастливият ЧОВЕК на света!Има прекрасни деца и жена,която го обича.

Приятен живот,скъпа!

С извинение към всички,които ползват този форум за далеч по-смислени неща.
НЕсемейна

Мнениеот семейна » 17 Дек 2005, 13:04

Очевидно ми е отговорила проекто-съпругата...
1. Аз съм юрист;
2. Не съм чела само 1 нощ правна литература, а много по - дълго време, имах си хас да си направя труда да чета само заради вашия случай... :D ;
3. Не съм писала през нощта, ако си направите труда да забележите;
4. Пише не "немарливост", а не "немърливост". Бъдещият съпруг да обърне внимание на правописа, за да не се окаже след някоя година, че пак си е взел неграмотна жена;
5. Халлал да са ви двете деца (+евентуално ваши собствени с новия мъж). Сигурна съм, че ще сте прекрасна майка и на децата на "оная мърла и крадла" (само дето не съм чула досега да има наистина добра майка еднакво и за доведените деца. Еднакво ли ще браните интересите и на вашите и на доведените? Кого заблуждавате? Може би само проекто-съпруга...)
В заключение - дълго гледах тая тема и се въздържах да пиша. Раздразни ме само едно изказване и на него отговорих, а после все пак ме предизвикахте да пиша отново.
Целия случай си е ваша работа в крайна сметка. Отстрани човек може само да гледа и да се диви какви работи има по тоя свят. .. Успех на всички вас в края на краищата. Аз просто споделих едно мнение - по - скоро като човек, отколкото като юрист... Не съм наясно докъде сте стигнали с делото, за да ви давам юридически съвети. А и вие се защитихте в темата по-скоро от морална гледна точка, отколкото да искате съвет от юрист.
Отново - късмет на всички!
семейна

кааам юристката/семейна/

Мнениеот проекто съпруг » 17 Дек 2005, 18:32

Като сте юрист,разглеждайте и двете страни ,не само едната.

Ограничи се само с фактите , не ги смесвай с твоите лични пристрастия иначе ми прилича на платена публикация.

Дали ще има бъдещ съпруг ,това си е личен въпрос и не в твоята компетенция/това предполагам не го пише в твоите юридически книги/

Знам че настъпва Коледа и Нова година, но Ви моля без новогодишни,защото не съм ви ги искал!

Гледате, гледате,пък хванете перото и запишете.Мисля че достатъчно ясно се чу вашето мнение и то е доста тенденциозно!Все пак не сме на дело и никой не ви е платил хонорар,поне аз не съм!

Госпожата иска нов живот и ще го получи!/както тя се изразява /

И не мога да разбера какво чак толкова Ви подразни?Предполагам/не като юрист/,че това е речникът в някои от изказванията,но това е вашата страна ,която защитавате,естествено не като юрист, а като човек/така че не се дразнете!
Нали сте юристка?!

Успех и на Вас и Весели празници!
проекто съпруг

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси