начало

Освободен е зам.-шеф на НСлС, Илиана Кирилова вече има осми заместник Освободен е зам.-шеф на НСлС, Илиана Кирилова вече има осми заместник

права върху деца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Към Вас,Уважаема

Мнениеот НЕсемейна » 17 Дек 2005, 19:02

Знаете ли,моите уважения към хората,посветили живота си на адвокатската професия,и към Вас в това число,но лично аз никога не бих се обърнала към Вас, Г-жо Адвокат, за съвет и съдействие...
Със сигурност пиша по-грамотно от Вас,макар и да не мога да се похваля с Вашия опит с правната литература.Предполагам,че от четене на юридически текстове,сте пропуснали да наблегнете на някои основни положения в граматиката на българския език.Засрамете се! :D На какво ще научите собствените си деца?Къде е пълният член на думичките?И къде в речника да открия дума като "дето"?Мога да продължа дълго,Г-жо Адвокат.Но няма смисъл да занимавам компетентните Ви колеги с подобни...нещица.
Не съм проекто-съпруга.В тази ситуация ще има щастлив БИВШ съпруг и НеЩАСТНА БИВША съпруга.И никакви "проекто" такива няма и не е имало.Останалото са празни приказки.Всички глупости за секретарки,любовници и т.н. са начин за излизане от ситуацията.Защото,съгласете се,не е лесно да си крадец и да те разобличат.

Не заблуждавам никого.Ако ме познавахте лично,вероятно щяхте да знаете това.

"Халлал да са ви двете деца"???????????????????????

Отново :?: :?: :?:

Аз просто казах,че децата са прекрасни.И пак ще го кажа.Нищо повече.
Спирам до тук.
Проверете за грешки и ми пишете.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ХУБАВО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!

семейна написа:Очевидно ми е отговорила проекто-съпругата...
1. Аз съм юрист;
2. Не съм чела само 1 нощ правна литература, а много по - дълго време, имах си хас да си направя труда да чета само заради вашия случай... :D ;
3. Не съм писала през нощта, ако си направите труда да забележите;
4. Пише не "немарливост", а не "немърливост". Бъдещият съпруг да обърне внимание на правописа, за да не се окаже след някоя година, че пак си е взел неграмотна жена;
5. Халлал да са ви двете деца (+евентуално ваши собствени с новия мъж). Сигурна съм, че ще сте прекрасна майка и на децата на "оная мърла и крадла" (само дето не съм чула досега да има наистина добра майка еднакво и за доведените деца. Еднакво ли ще браните интересите и на вашите и на доведените? Кого заблуждавате? Може би само проекто-съпруга...)
В заключение - дълго гледах тая тема и се въздържах да пиша. Раздразни ме само едно изказване и на него отговорих, а после все пак ме предизвикахте да пиша отново.
Целия случай си е ваша работа в крайна сметка. Отстрани човек може само да гледа и да се диви какви работи има по тоя свят. .. Успех на всички вас в края на краищата. Аз просто споделих едно мнение - по - скоро като човек, отколкото като юрист... Не съм наясно докъде сте стигнали с делото, за да ви давам юридически съвети. А и вие се защитихте в темата по-скоро от морална гледна точка, отколкото да искате съвет от юрист.
Отново - късмет на всички!
НЕсемейна

Мнениеот семейната » 18 Дек 2005, 02:48

Госпожице проекто -съпруга,
Вече взехте да прекалявате!
Не стига невежество ама сте и нагла! Думата "дето" можете да я намерите във всеки български речник, че даже я има и в чуждите речници, хайде не се излагайте толкова елементарно, а се научете на книжовния български език и вземете да прочетете поне 3 книги.

Пълното членуване в българския език вече не е задължително от няколко години - за това можете да питате всеки лингвист (ама лингвистите май не влизат във вашите интереси), и даже всеки кандидат-студент (който е наясно за какво ще му пишат 2-ка на изпита). Май вие сте последната, която научава за някои реформи...

Като си говорим за нивото на сервитьорката и господина, досега не видях сервитьорката да е оплюла господина и вас по такъв просташки начин, по какъвто вие я оплювате. Което на всеки, който ви чете вас двамата, му говори за нивото. Дано не ви чете и съдията по делото.

Хайде със здраве и весели празници!

П.П. Тенденциозна съм не защото познавам бившата, даже не знам и как се казва. Просто вие нападате един човек по доста долен начин, и това предизвиква реакции. Виждам - не само от мен.
семейната

Мнениеот пак семейната » 18 Дек 2005, 03:08

Не си позволявайте да ми говорите на "ти", уважаеми господине, както и аз не си позволявам, (което също говори за нивото - не сме на пазара).
Освен в българо - английския ми речник, българо - немския, и българо - италианския, току що намерих думата "дето" и в българо - шведския речник, който имам. Вземете се образовайте малко!
Щом ще има щастлив бивш съпруг и нещастна бивша съпруга, значи съм била 100% точна в това, което съм казала. Май ви заболя, а? Признавам си, че съм добър юрист и мога да карам хората да си казват и такива неща. Е, вие, ако не сте секретарката, коя друга ще сте? Дамата, с която е излизал на ресторант? За която също така не знае дали може да готви, понеже в ресторанта очевидно не е сготвила тя? (Правописа го уточнихме - там сте ясна.) Та за какви качества ваши други да се разговорим? :)
А че ще има нещастна бивша съпруга, това аз май вече го казах. Значи съм била права във всичко. И май точно това ви раздразни толкова, нали?
пак семейната

Мнениеот и пак семейната » 18 Дек 2005, 03:10

Е, хайде аз да си лягам при собствения ми съпруг и в собственото ми легло! Ще спя спокойно! :P
и пак семейната

Към теб,скъпа!

Мнениеот НЕсемейна » 19 Дек 2005, 19:56

Тази толкова смешна история...
Ти си клиничен случай.
Просто не ми побира умът как е възможно да съществуват такива ? като теб.
Скъпа моя,спри да се излагаш и да правеш смях на юристи,филолози и дори на хората 8) от други браншове...

Няма смисъл да споря с такова като теб. Отиди да се мушнеш в мизерната си дупка и си живей нещастния живот.

И млъкни.

семейната написа:Госпожице проекто -съпруга,
Вече взехте да прекалявате!
Не стига невежество ама сте и нагла! Думата "дето" можете да я намерите във всеки български речник, че даже я има и в чуждите речници, хайде не се излагайте толкова елементарно, а се научете на книжовния български език и вземете да прочетете поне 3 книги.

Пълното членуване в българския език вече не е задължително от няколко години - за това можете да питате всеки лингвист (ама лингвистите май не влизат във вашите интереси), и даже всеки кандидат-студент (който е наясно за какво ще му пишат 2-ка на изпита). Май вие сте последната, която научава за някои реформи...

Като си говорим за нивото на сервитьорката и господина, досега не видях сервитьорката да е оплюла господина и вас по такъв просташки начин, по какъвто вие я оплювате. Което на всеки, който ви чете вас двамата, му говори за нивото. Дано не ви чете и съдията по делото.

Хайде със здраве и весели празници!

П.П. Тенденциозна съм не защото познавам бившата, даже не знам и как се казва. Просто вие нападате един човек по доста долен начин, и това предизвиква реакции. Виждам - не само от мен.
НЕсемейна

Мнениеот гост » 20 Дек 2005, 01:14

Спете спокойно.То какво ли друго може да Ви се случи?
А пък за добрия юрист -екстра!Явно имате доста свободно време!
Но тук може да потренирате.
гост

Мнениеот Marina » 20 Дек 2005, 15:26

shto be, dobre im go e kazala juristkata na tia vsichko!
Kakvo ima da se draznqt?
Marina

Мнениеот Аз » 20 Дек 2005, 19:26

И аз се чудя на акъла на тоя загубеняк,какво още иска?Не ти ли омръзна да плямпаш едно и също?Що не си вземеш секретарката и двамата да идете на ...... си?Писна ми,а предполагам и не само на мен да ти четем глупостите.Абе ти си бил много болен човек!!!Що не вземеш да включиш и майка ти и баща ти във форума?Нека и те да си кажат мнението за бившата си снаха!!! :(
Аз

Мнениеот гост » 20 Дек 2005, 23:28

О,свещена простота!
Ти си интересен клиничен случай!Толкова много хора на едно место!?
гост

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 12:11

Направо сте очарователна! :lol:
Срам ме е да чета.Мъжът ви е истински щастливец!

Направих си труда да прегледам темата отначало и съм на мнение,че тази съпруга (или вече бивша такава,т.к. нямам представа как са се развили делата по този случай,а и това не е от основно значение)е плод на болна среда.
И се чудех дали ,все пак , няма закон,чрез който да се реагира срещу елементарните начини за манипулиране на обективното мнение,с които си борави тази нещастна дама като за тази си цел ползва (в случая) интернет пространството,форумите като този и прочее?
Не,всъщност това донякъде е добре,защото човек добива някаква представа за реалност и пряко се демонстрира наличието и на такива хора сред нас.Но като цяло е обидно и грозно.
Дано скоро тази пародия приключи,защото предстоят светли и красиви християнски празници ,както и настъпването на Нова година, и ,за да поддържаме обществото си здраво, трябва всеки един от нас да гледа напред с добро.Или поне така мисля аз.

Весели празници на всички!
Гост

Мнениеот Елха » 22 Дек 2005, 21:18

Доста се поувлякохте в спорове, но ще ни уведомите ли нас, кибиците, как се развива делото, между другото?
Елха

Мнениеот гост » 23 Дек 2005, 10:50

[Направо сте очарователна!
Срам ме е да чета.Мъжът ви е истински щастливец!

Направих си труда да прегледам темата отначало и съм на мнение,че тази съпруга (или вече бивша такава,т.к. нямам представа как са се развили делата по този случай,а и това не е от основно значение)е плод на болна среда.
И се чудех дали ,все пак , няма закон,чрез който да се реагира срещу елементарните начини за манипулиране на обективното мнение,с които си борави тази нещастна дама като за тази си цел ползва (в случая) интернет пространството,форумите като този и прочее?
Не,всъщност това донякъде е добре,защото човек добива някаква представа за реалност и пряко се демонстрира наличието и на такива хора сред нас.Но като цяло е обидно и грозно.]

8) Това секртарката ли беше? :twisted: 8) [/quote]
гост

секретарки

Мнениеот гост » 23 Дек 2005, 11:30

Тая си мисли ,че само тя може да пише/естествено колкто може/
Алооо!Този форум е за всички!Да не мислиш ,че е направен специално за теб?
Напиши каква е твоята длъжност и какъв ти е образователния ценз?
Тогава ела да си поговориш с обществото на секретарките!
И си смени стила-много е грозен за претенциите ти!
Но,като се замисля,той е достоен за килийното ти образование!/предполагам нямаш друго, ако съдим от стила/

Има курсове за бизнес адм./секретарски, както ги наричаш/

Явно това ти е болна тема,така че мога да ти помогна с адреса.
гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 13:11

Наистина потресаващо!!!!

Хора (сервитьори, юристи, философи, лингвисти, крадци, лъжци и т.н. всякави) КЪДЕ СА ДЕЦАТА В ПОДОБНИ СРАМНИ ДИСКУСИИ????

Защо не се замислите, че ТЕ СА ЖЕРВИТЕ на вашата болна борба за избиване на комплекси? Защо не се спрете за момент и не се запитате: КАКВО СА ВИНОВНИ ТЕ, че ВИЕ имате сметки за уреждане? ЗАЩО ги правите ОРЪЖИЕ на омаразата си един към друг? ТОЛКОВА ЛИ СТЕ СЛАБИ, че имате нужда от техните гърбове за да носите ТОВАРА НА КОНФЛИКТИТЕ СИ? Засрамете се! Помислете, че децата са ВИНАГИ тези които ГУБЯТ от подобни събития. Ако все още имате поне малко останал ЧОВЕШКИ РАЗУМ и РОДИТЕЛСКО ЧУВСТВО, ще проумеете, че всеки конфликт може да се реши ПРАВНО и ЦИВИЛИЗОВАНО и в ИМЕТО НА ДЕЦАТА!!!
Гост

секретарки

Мнениеот гост » 23 Дек 2005, 14:41

Включвайте винаги и секретарките!
Естествено ,че този при който са децата ще ги използва,като оръжие срещу другия и те винаги са потърпевши.Доколкото съм проследила дискусиата, ставаше вапрос за постоянно изнудване и жалби на една от страните.Нека да кажат при кой са децата за да има някаква яснота?
Лично аз си мисля,че госпожата е взела децата и парите и не мога да разбера какво повече иска?Нека да напише и каква е реакциата на отсрещната страна.Прочетох ,че иска нов живот -тогава да се разведе и ще го има,така поне си мисля! Нека не забряваме,че нещата имат винаги две страни и секретарките не винаги са виновни за всичко,те просто си гледат работата.Това не е срамна работа и не мога да разбера ,защо госпожата го използва като нарицателно-явно първосигнално и като белег за ниска култура.Нека просто си мери думите и да понаучи нещо повече ,защото току виж и на нея и потрябвала/секретарка де/!Макар ,че при това мнение за нас ,едва ли някоя ще я изтърпи дълго!

И накрая,ако някой има желание нека да сподели нещо на тази /секретарска тема/,за да ми стане ясно защо толкова упорито я
работя.Явно според думите на госпожата нашата прослойка е на дъното на обществото!
гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 15:44

..."Естествено ,че този при който са децата ще ги използва,като оръжие срещу другия и те винаги са потърпевши."...

Не виждам кое е "естественото" на това? Естествено е за мен, нещо което е продиктувано от природата или от разума! Да обръщаш децата си в "оръжие" не е естествено, а ПРЕСТЪПНО!!!!
Пита ли ги някой, когато ги създава искат ли да се родят точно в това семейство? Пита ли ги някой когато с действията си е на път да разруши това семейство, дали са съгласни? Пита ли ги някой, когато взима решението да напусне това семейство, те на какво мнение са? В много от случаите дори не се взима под внимание при кого децата биха желали да останат!

Така че ОПОМНЕТЕ СЕ! Всички! И секретарките включително! Каквото и да се губят от родителите с разрушаването на едно семейство (пари, злато, фирми и прочее) това ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ СЪС ЗАГУБАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ!
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 21:41

М-дааа!!!Много интерсно стана!Сервитьорки,секретарки.адвокати...А вече замесени и децата.Естествено е,че те ще са най-потърпевши от всичко.Но трябва ли да страдат още повече,като живеят в ненормална обстановка.Нима в такава обстановка ще се чустват по-добре?!Не защитавам,нито майката,нито бащата.Просто ми обяснете в ситуация на развод,кое е най-добро за децата?Аз мисля,че няма такова нещо.Това ще си остане завинаги в тях,независимо от възраста.Като малки може би нищо няма да помнят,но с възраста ще усещат липсата на единия или другия родител.Дори и при двамата родители да има друг човек,той едва ли ще замести истинския родител.Така че,децата винаги са потърпевши.Казвам го от личен опит!!!Колкото до тия двамата,що не ги оставите да се оправят сами.Заради тях стана такъв сеир,че направо се чудя на много от вас на акъла,как може да им уйдисвате на глупостите.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Дек 2005, 10:46

Не, разбира се, че не трябва да страдат повече живеейки в ненормална обстановка. Когато родителите остановят, че по една или друга причина вече не могата да живеят заедно е важно така да го сторят, че децата да не бъдат ползвани за терор на другия! Но за това е необходимо родителите да са НАДРАСНАЛИ психически възраста на децата си. И не само ще Ви обясня "в ситуация на развод,кое е най-добро за децата" ами ще Ви го кажа дори на базата личен опит. Аз също съм разведена и имаме две деца. Каквито и спорове да сме имали с бащата на децата ВИНАГИ сме държали децата извън това. От самото начало ни беше ясно, че каквото и да случи едно не МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ, а именно че НАШИТЕ деца ще ни свързват до края на живота ни. Затова "играехме на две сватби" нашите спорове на възрастни си ги разрешавахме по съдебен път, но ВИНАГИ БЯХМЕ И СМЕ МАЙКА И БАЩА НА ДЕЦАТА СИ. Дори когато единият или другият не беше склоннен с изявленията или действията на другия по повод на нашия развод, НИКОГА не се ползваха децата за да бъде нещо принудена ответната страна. ЩЕТИТЕ които се нанасят на едно дете с това да бъде раздвоявано между хората които най-много обича за НЕПОПРАВИМИ! И нашите деца бяха огорчени от факта че "мама и татко не се обичат вече" но ВИНАГИ ЗНАЕХА И НАЙ-ВЕЧЕ ИМ СЕ ДАВАШЕ ДА РАЗБЕРАТ, че мама и татко ГИ ОБИЧАТ ТЯХ и това че вече не са заедно не променя нищо в това. Естественно, че и те останаха при единия родител, но другия беше винаги на лице при нужда и те НИКОГА не са чакали "деня за свиждане" а са можели при нужда и желание да са при него. И НИКОГА АМА НИКОГА, някой от нас двамата не си е позволил да трови душите им с нападки по адрес на другия, с настройки срещу другия или с проблемите на нас "големите"!!! Ако имахме такива сядахме и ги разрешавахме. или намирахме КОМПРОМИС В ИМЕТО НА ДЕЦАТА! Така че не ми казвайте това е невъзможно. Да останем ЗАГРИЖЕНИ майки и бащи на децата си (не само на хартия) е не само ВЪЗМОЖНО, а е и АБСОЛЮТНО ВАЖНО НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА какво се е случило! Защото както казах по-горе, каквото и да станало ЗА ТОВА НЕ СА ВИНОВНИ ДЕЦАТА!!! Но това е ВИША ШКОЛА ПО МАЙЧИНСТВО И БАЩИНСТВО, и за съжаление това "образование" никъде не може да се получи. Колкото и дипломи, пари, злато и фирми да имаме, те не ни правят ДОБРИ РОДИТЕЛИ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ДОБРОТО НА ДЕЦАТА НИ. Ние или ГИ ОБИЧАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО НА СВЕТА и сме готови в името на децата си да надраснем себе си и дребните си инстинкти или не сме.
Та нашите деца не "останаха потърпевши", а разбраха че това е живота, той не винаги е лек и радостен. Хора се събират и се разделят, НО ТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СТРАДАТ, да се чувастват виновни или недостойни за любовта на другия! Това ги направи силни, вярващи в себе си и не по-маловажно в родителите им млади хора.
Гост

Мнениеот Секретарката » 24 Дек 2005, 18:55

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!
Секретарката

Мнениеот Гост » 26 Дек 2005, 18:36

За съжаление има много малко РОДИТЕЛИ като вас.Радвам се,че сте успяли в името на децата да постигнете разберателство.Но пак ви казвам,такива като вас са еденици!!!А в конкретната ситуация е точно противоположното и както изглежда няма да се намери решение.Явно двама души се чудят как да се прецакат един на друг и използват децата като коз и същевременно си изкарват кирливите ризи на показ!!!За съжаление реалноста в живота ни е такава.Те не са единствените.И вместо да е форум за взаимопомощ,това се превърна в ... по-добре да не казвам в какво!!!Колкото до секретарката и на нея да й честитим Коледата,Новата Година и кой знае - Нова Година ,нов мъж!!! Или пък нова сервитьорка!!! :D
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси