начало

Допустими ли са мерки за поверителност на търговска тайна в производства по административни дела? Допустими ли са мерки за поверителност на търговска тайна в производства по административни дела?

Договор за доброволна делба земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за доброволна делба земеделска земя

Мнениеот bkirov » 01 Апр 2025, 17:02

Здравейте , може ли да се счита че договора за доброволна делба е някакъв документ за собственост , при правенето му има представени решения на поземлени комисии за връщане на земя , удостоверение за наследници , както и скица проект.
Питам защото нотариус ми отказва да ми направи констативен акт по документи защото не мога да намеря решението от поземлената комисия което е представени при делбеният договор ... а в Служба земеделие липсва...
bkirov
Младши потребител

Re: Договор за доброволна делба земеделска земя

Мнениеот ivanov_p » 01 Апр 2025, 22:04

Този договор за делба има ли заверка и вписан ли е в Агенцията по вписванията?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bkirov » 01 Апр 2025, 22:31

Да заверка и е вписан и за да бъде извършен има представени пред нотариуса решение на поземлената комисия , което решение в момента ми го искат нотариусите и в ОСЗ Източна не могат да го намерят.
bkirov
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Апр 2025, 22:54

Според мен вписания договор за доброволна делба е валиден акт за собственост. Извадете си скица и данъчна оценка и приключвайте сделката при друг нотариус. Проверете за решенията в данъчното на общината, върху тази земя не се плащат данъци, но тя подлежи на деклариране със скица и документ за собственост.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bkirov » 01 Апр 2025, 22:56

декларирал съм го в данъчното преди 15 години.
Имам скица
договор за делба
характеристика на земеделската земя
удостоверение за наследници
както и Данъчна оценка .
3 нотариуса вече ми отказват с тези документи :(
За това и започнах тази тема.. случайно ако може да ми дадете съвет за нотариус ще ви бъда много благодарен !
bkirov
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Апр 2025, 07:56

След като са трима вероятно на някой техен семинар пак са приемали глупости. Аз също съм имал случай на отказ, като парадокса беше, че до Мин на земеделието старата нотариуска прегледа документите и насрочи сделка, а глупавият й син в деня я отказа, та от тези не чакайте много ум. Извадих съдебни решения по такива случаи и въпреки това още двама отказаха, а накрая един я изповяда без никакви забележки по документите.
Договора за делба на ваше име ли е и него ли сте декларирали в данъчното или решението на поземлената? Ще ви изпратя на лични един телефон, но в краен случай си извадете КНА за давностно владение.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот dimist » 02 Апр 2025, 10:28

Честно казано, за първи път чувам, че не може да се намери решението на поземлената комисия , с което/предполагам/ е възстановена собствеността на земята. Проверете при съделителите, може дякой да си пази екземпляра. И друг въпрос - как е стопанисвана земята, отдавана ли е под аренда/ арендаторите имат богат архив от решения на поземлените комисии/. Може да проверите и при нотариуса, който е заверил подписите на договора за доброволна делба.
dimist
Потребител

Назад към Съсобственост и делба