- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
направа на втора тоалетна
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
направа на втора тоалетна
Апартаментът ми е със самостоятелна тоалетна, но аз искам да си направя втора в банята. Там минава водосточна тръба от покрива, която е широка колкото канализационната тръба и се влива в общата канализация на блока. Живея на третия етаж. Въпросът ми е трябва ли да искам разрешение от някой за това, трябва ли да има проект и към кого да се обърна? Предварително благодаря за съдействието!
- nirinei
- Нов потребител
Re: направа на втора тоалетна
Според мен не може да ползваш водосточната тръба като канализация, но това си е мое мнение.Засега отиди в Общината.Там ще ти кажат какви документи ще ти трябват.
Ако го направиш без да питаш, тогава ще ти трябва адвокат.
Ако го направиш без да питаш, тогава ще ти трябва адвокат.
- georgi07
- Потребител
Ясно е, че ще се ходи по мъките в общината. Надявам се на по-кратки срокове за издаване на разрешенията.
- nirinei
- Нов потребител
Водосточната тръба не е ли израдена от различни материали и те могат ли да поемат разните му неща дето ще се изтичат по нея
- kuzmanin
- Младши потребител
Водосточната тръба е от ПВЦ материал (мисля, че така се казва) и е същата като тази на ВиК в тоалетната.Четох, че й дават гаранция 50 години.
- nirinei
- Нов потребител
nirinei написа:Апартаментът ми е със самостоятелна тоалетна, но аз искам да си направя втора в банята. Там минава водосточна тръба от покрива, която е широка колкото канализационната тръба и се влива в общата канализация на блока. Живея на третия етаж. Въпросът ми е трябва ли да искам разрешение от някой за това, трябва ли да има проект и към кого да се обърна? Предварително благодаря за съдействието!
Виж Наредба №4 от 17.06.2005 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на сградни водопроводни и канализационни инсталации
-
Standbay - Потребител
Благодаря на Standbay за наредбата и за това, че ми спести разкарването по инстанциите. Ясно е, че работата няма да стане.
- nirinei
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|