В СРС между едни и същи страни и за един и същи имот (апартамент)текът едновременно две дела. Едното е за делба на въпросния имот, а другото е установително по чл.21 СК във връзка с чл.97 ГПК ,че имота е лична собственност и не подлежи на делба. Ищеца по установителното дело и ответник по делото за делба настоява в първо заседание делото за делба да бъде спряно на основание чл.182 ГПК б."г" и представя Съдебно удостоверение за установителното дело и ксерокопие от него! Другата страна желае двете дела да бъдат обединени! Установителното е доста сложно!
Съдът излиза с решение двете дела да бъдат обединени!
ПРАВИЛНО ЛИ Е ТОВА И КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ ?
- Дата и час: 20 Дек 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.182 от ГПК БЪРКОТИЯТА Е ГОЛЯМА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
чл.182 от ГПК БЪРКОТИЯТА Е ГОЛЯМА
Последна промяна nikinta1 на 14 Май 2006, 06:07, променена общо 3 пъти
- nikinta1
- Младши потребител
И какво да се направи тогава?
stavrev написа:За дарението можеше и чл.105 СК да се използва,но май е изтекъл срокът.
Какво може да се направи тогава та човека да си запази жилището?
- nikinta1
- Младши потребител
ИЗВИНЕНИЕ !!!
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЧЕ ИМ СЕ НАТРАПИХ ПО ТОЗИ НАЧИН , НО ПРОСТО ИСКАХ ДА ИМ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ! ЗА МЕН ТОЗИ КАЗУС НАИСТИНА Е ИНТЕРЕСЕН ,НО И ВАЖЕН! ЧОВЕКА МИ Е РОДНИНА , А АЗ НЕ СЕ СЕЩАМ КАК ДА МУ ПОМОГНА! НАДЯВАМ СЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ !
- nikinta1
- Младши потребител
за да му помогнете е необходимо да си докажете трансформацията, друг начин няма. а вашият случай не е от най-тежките. Има къде-къде по-тежки и объркани казуси. Още повече, че имате и писмени доказателства, а не сте на юнашка дума. Така че успех в предстоящото производство.
- skalata_tsak
- Младши потребител
Един съвет от мен-наблегни на "фиктивното" вписванв на името на съпругата и принуждаването за фалшификация на подписа 'и.Погледни чл.314 и чл.315 от НК и потърси отговорност на служителя продал апартамента от името на държавата.
- military
- Младши потребител
Защо избра варианта за самостоятелна искова молба, а не инцидентен установителен иск в делбеното производство?
- 7777
- Младши потребител
military написа:Един съвет от мен-наблегни на "фиктивното" вписванв на името на съпругата и принуждаването за фалшификация на подписа 'и.Погледни чл.314 и чл.315 от НК и потърси отговорност на служителя продал апартамента от името на държавата.
Това се нарича "улица без изход".
-
error - Потребител
-----------------------------
Като се има в предвид че бях в остра жилищна нужда, жилищната криза по това време ,както и не допусках че може да се разведа и фиктивното вписване на името на ответницата в договора и подписването й от друг човек няма да промени правото ми на лична собственност - бях принуден да подпиша договора и приложените към него документи!
Не че се опитвам да съдя роднината ти, обаче :
Ignoratio legis neminem excusat
В случай, че не бяха женени, щяха ли родителите на ищеца да му "дарят" пари да си купи жилище или пък щеше ли да има смелост да подпише подобен договор. В края на краищата не е случайно, имотите придобити в брака да се разделят по равно! Може би финансовите средства са дошли от родителите, но парите не подписват договори.
Затова гласувам НЕ на анкетата!
Като се има в предвид че бях в остра жилищна нужда, жилищната криза по това време ,както и не допусках че може да се разведа и фиктивното вписване на името на ответницата в договора и подписването й от друг човек няма да промени правото ми на лична собственност - бях принуден да подпиша договора и приложените към него документи!
В случай, че не бяха женени, щяха ли родителите на ищеца да му "дарят" пари да си купи жилище или пък щеше ли да има смелост да подпише подобен договор. В края на краищата не е случайно, имотите придобити в брака да се разделят по равно! Може би финансовите средства са дошли от родителите, но парите не подписват договори.
- drinchev
- Нов потребител
drinchev написа:-----------------------------
НЕ СМЯТАМ ЧЕ СИ ПРАВ!
Защо да не дарят пари на сина си? Нима всички не го правим? Родителите се стремят да помогнат на собственните си деца! Когато помагаш на чужди деца се нарича БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ , а не ДАРЕНИЕ !
А това да дойде някоя жена от някъде си и да се ожени за някого , да се събуе наготово в обзаведен апартамент и да плесне с ръце -" - Ах , колко е хубаво " и след някоя година да се разведе и да каже " - Половината от всичко това е мое!" -без да е вложила нищо - СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е ?!?!
СТРУВА МИ СЕ ЧЕ ДОРИ ТОВА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС ЗА НЯКОЙ "ВРЕМЕННИ БУЛКИ"
РЕЖИМА НА СЕМЕЙНАТА ИМУЩЕСТВЕННА ОБЩНОСТ (СИО) НЕ Е СПРАВЕДЛИВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- nikinta1
- Младши потребител
ВИЖ ТОВА : http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=15813
- nikinta1
- Младши потребител
Човек е разумно същество и трябва да мисли какво прави и как го прави. Договорите се подписват след като се прочетат и разберат. На всеки е ясно какво става когато купува имот по време на брак, още повече когато вписва в д-ра името на жена си (а дори и се подписва от нейно име).
А представи си всички други съпруги, които перат, готвят, чистят и т.н. - те не получават пари, мъжете им купуват апартаменти на свое име и после с тях какво? И такива жени са в бизенса с апартаменти така ли? За щастие въпросът е решен от законодателя и то според мен справедливо, а именно СИО.
А представи си всички други съпруги, които перат, готвят, чистят и т.н. - те не получават пари, мъжете им купуват апартаменти на свое име и после с тях какво? И такива жени са в бизенса с апартаменти така ли? За щастие въпросът е решен от законодателя и то според мен справедливо, а именно СИО.
- drinchev
- Нов потребител
Договорът от 1990 е нищожен - Чл. 26. Ал. 1 ЗЗД Нищожни са договорите който....., както и привидните договори. Основанието се предполага до доказване на противното. В този случай следва да бъде доказано привидноста на съглашението, както и действителната воля на страните /Повече за симулативните сделки - М.Павлова Гражданско право обща част/.Искът е установителен. Веднъж успееш ли да събориш договора, после лесно може да се премине към обстоятелствана проверка по реда на ГПК, за установяване на доборсъвестно владение в продължение на продължение на 5 години.
Такова по отношение на съпруга е налице, за разлика от съпругата която макар да е живяла съвместно със своя съпруг, е имала представата, че действително този имот принадлежи на съпруга и.Намерението следователно, като съставна част от владението по чл. 68 от ЗС по отношение на съпругата липсва[/i][/b]
Такова по отношение на съпруга е налице, за разлика от съпругата която макар да е живяла съвместно със своя съпруг, е имала представата, че действително този имот принадлежи на съпруга и.Намерението следователно, като съставна част от владението по чл. 68 от ЗС по отношение на съпругата липсва[/i][/b]
- delian82
- Нов потребител
Естествено, че е по-правилно да се съединят исковете.
Деляне, а имаш ли представа как се доказва симулативна сделка?
Деляне, а имаш ли представа как се доказва симулативна сделка?
Meno Male! Scarpia.
- enigma
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|