начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Търся адвокат за обжалване на споразумение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат за обжалване на споразумение

Мнениеот dani_petrova » 25 Ное 2008, 18:08

Искам да обжалвам споразумение при развод по чл.99 ,поради неизпълнението му и изтекъл срок от 6м.
Обжалване за упражняване на родителските права
Търся защита и възстановяване на нарушено владение
чл.76 от ЗС
Или по конкретно споразумението е следното:
1- Упражняването на родителски права се предоставят на бащата
2- семейното жилище се предоставя за ползване и в изключителна собственност на бащата
3- недвижим имот с прилежащите постройки се предоставя за ползване на бащата

Като компенсация следваше да получа:
1- апартамент за 27000Е
2- 2бр. автомобили на стойност 6000лв.
До сега не съм ги получила, а мина 1год. от развода
Ситуацията при подписването на това споразумение беше такава че бях заплашена и принудена да се съглася с тези неща.
Детето нежелае да живее с баща си.
Самото семейно жилище беше закупено със средства от моята майка от продажбата на нейния апартамент.3 месеца след сключването на ГБ.Когато се е закопувало сем. жилище ,съпругът ми го е написал без знанието и съгласието на майка ми ,на негово име.
Майка ми живееше с нас,няма друго жилище и сега трябва да излезе на улицата.
Може ли и тя да има претенции към жилището.
Търся добър адвокат който да защити интересите ми.
А те са:
1- връщане на родителските права
2- реална подялба на имуществото,жилището е в София и е 4 стайно, имотът е в София с площ 804кв.м. с офис , магазин и шоу рум.
dani_petrova
Нов потребител

Re: Търся адвокат за обжалване на споразумение

Мнениеот dani_petrova » 26 Ное 2008, 12:42

В Съдебното решение пише че се прекратява брака м/у страните и Утвърждава споразумението по между им. :(
:?: се дали въобще да се захващам с подобни неща или да се съглася на предложената ми от бившия ми съпруг нова оферта,от която ще получа малко повече отколкото в споразумението , а може и детето да бъде с мен. Той вече е обявил жилището за продажба.
dani_petrova
Нов потребител

Мнениеот donna » 26 Ное 2008, 12:47

Вижте споразумението касае недвижими имоти и като такова следва да бъде и вписано разбирам ,че съпруга ви е получил няква собственост ,сега зависи как е написано вие получавате или следва да получите в първия случай ще се снабдите с ИЛ и ще поискате въвод в имота и да ви се предаде МПС във втория случай играе ролята на предварителен договор /така смятам/ и би следвало да се обяви за окончателен , за родителски парва и издръжка си водете ново дело.
също така кка са описани тия имоти и МПС ...вижте това така на прима виста за жалост не става ,трябва да ви се прегледа споразумението .
Идете при колега който е вещ в тия неща .
donna
Старши потребител

Мнениеот dani_petrova » 26 Ное 2008, 13:44

Именно такъв адвокат ми трябва,но вероятно съм сбъркала категорията и е трябвало да отнеса въпроса си към имотните казуси а не в бракоразводните.
Имаме и договор и споразумение и решение на съда.
dani_petrova
Нов потребител

Мнениеот ivosf » 26 Яну 2009, 21:25

Препоръчвам Ви адвокат Светозар Арнаудов - 0894357936 ili v Skype: svetozar.arnaudov
Siguren sum, che ste Vi pomogne
ivosf
Нов потребител

Назад към Семейни казуси