начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

дело за попечителство или разрешение за виждане на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за попечителство или разрешение за виждане на дете

Мнениеот yankov_1 » 05 Авг 2010, 13:16

Живея в чужбина вече близо 2 години. Имам дъщеря на 3.6г от жена, с която нямам сключен граждански брак. Помежду ни отношенията не вървяха и сме разделени. Детето живее с нея, във фамилен имот (на моите родители), не работи и живее изцяло от издръжката, която изпращам редовно, всяка седмица и помощта на родителите ми, които освен, че плащат всички сметки й дават пари на ръка, пазаруват прана и абсолютно всичко необходимо за отглеждането на детето, а и майката, разбира се, защото тя няма никакви доходи или имоти. Спорът между нас е за детето и за това, че тъй като аз нямам възможност да пътувам често до България, но мога да осигуря транспорта на детето и придружител - родителите ми, негови баба и дядо, с които дъщеря ми се чувства много комфортно, тъй като майка й я оставя със седмици при тях. Време, през което детето ми не плаче и не иска да се връща при майка си.
Объркан съм, искам да си виждам детето, но не зная дали да заведа дело за попечителство или може би по-правилно ще е разрешение за виждане на дете, тъй като бившата ми жена не разрешава детето ни да напуска България.
Зная, че ще ми е необходим много добър адвокат, защото не е лесно да се отдели дете от майка, за това ще съм Ви благодарен, ако ми изпратите и кооридинати на такъв.
Всяко мнение и съвет ще ми бъде от полза. Твърдо решен да не прекъсвам връзката с детето си.
yankov_1
Нов потребител

Re: дело за попечителство или разрешение за виждане на дете

Мнениеот sisi19 » 06 Авг 2010, 10:19

Практически, сте живели на семейни начала, като по време на вашето същителство ви се е родило дете, което най-вероятно сте припознали.
Вие заминавате за чужбина, а "съпругата" ви оства да живее в дома където се е осъществявало вашето фактическо съжителсство. С доходите поемате издръжката на майката и детето ви.Като предполагам, че след като сте имали спор относно детето - при кого да бъде, сте разговаряли с майката за раздяла.
Дефакто, когато сте заминали извън България, детео ви е било на 1г и 6м, от който момент майката се грижи за неговото възпитание, здравословно състояние и други ежедневни нещица НЕмаловажни за израстването на детето ви. Вие през тези 2 години, не сте осъществявали контакт с детето си (за което финасовото състояние не ви оправдава), и в еднин даден момент иската да вземете детето от майката.
1. Нямате шанс, това че работите в чужбина и получавате добри доходи единствено ще наклони везните в полза на детето (издръжка).Детето ви е много малко, към този момент ТО има нужда повече от грижите на майката.
Не съм адвокат - но моят съвет е да се споразумеете с нея.
sisi19
Потребител

Re: дело за попечителство или разрешение за виждане на дете

Мнениеот apknokia » 06 Авг 2010, 11:32

Има логика в предходния пост.
Ще добавя че за попечителство не може да става и дума, освен това без съгласието на майката, надлежно документирано, детето не може легално да напусне пределите на РБ.
apknokia
Младши потребител

Назад към Семейни казуси