- Дата и час: 20 Дек 2024, 21:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се откажа от дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
90 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Добре, lasthope, ето Ви едно мнение без "морализаторстване": нашето законодателство не предвижда възможност "да се откажете" от детето си - от Вашите задължения да се грижите за него, да осигурявате издръжка и т. н. Не можете и чрез подобно изявление да "лишите" детето си от наследство - дори и да завещаете имуществото си на друго лице, в полза на детето Ви има т. нар. запазена част от наследството. Не знам как е в Англия, чийто поданик вероятно имате намерение да станете, но дори и да има такава възможност там - за "лишаване" от наследство, мисля, че тя не би била приложима при наследяване на имущества в България (независимо чий гражданин или поданик сте).
И въпреки че Ви обещах да не го права, не мога да се сдържа и ще Ви кажа: НЕ Е ХУБАВО ТАКА
Колеги, предлагам да закрием темата.
И въпреки че Ви обещах да не го права, не мога да се сдържа и ще Ви кажа: НЕ Е ХУБАВО ТАКА
- system
- Активен потребител
system написа:Добре, lasthope, ето Ви едно мнение без "морализаторстване": нашето законодателство не предвижда възможност "да се откажете" от детето си - от Вашите задължения да се грижите за него, да осигурявате издръжка и т. н. Не можете и чрез подобно изявление да "лишите" детето си от наследство - дори и да завещаете имуществото си на друго лице, в полза на детето Ви има т. нар. запазена част от наследството. Не знам как е в Англия, чийто поданик вероятно имате намерение да станете, но дори и да има такава възможност там - за "лишаване" от наследство, мисля, че тя не би била приложима при наследяване на имущества в България (независимо чий гражданин или поданик сте).
СЪРДЕЧНО благодяря и много успехи ви пожелавам и в семейството, и професионално!!!
Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.
Успех на всички отговорили!!!
- lasthope
- Младши потребител
lasthope написа:Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.
аааа ето къде бил ключа от палатката....
- Clavdivs.
- Потребител
Мъхъ, а аз да си помисля, че самото дете се е провинило нещо.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Мъхъ, а аз да си помисля, че самото дете се е провинило нещо.
отношенията родител-дете са асимитретични. и да се е провинило му се прощава
- lasthope
- Младши потребител
Ей, последна надежда-ти започваш да придобиваш по-човечни черти.
Мисля, че последната надежда е в самия теб. Според мен би било глупаво да експонираш отношенията си към бившата съпруга- в отношенията към детето си...
Просто трябва да го спечелиш отново ...
Успех !
Мисля, че последната надежда е в самия теб. Според мен би било глупаво да експонираш отношенията си към бившата съпруга- в отношенията към детето си...
Просто трябва да го спечелиш отново ...
Успех !
- vassilev
- Активен потребител
Май се сещам за един начин - но не гарантирам 100%успех.
Незабавно ставате комарджия. Разорявате се и трупате множество дългове. След смърта ми - детето Ви има право да Ви наследи -но би могъл и да направи отказ от наследство. Щото иначе ще трябва да плаща дълговете Ви.Надявам се че сте доволен от отговора ми
Незабавно ставате комарджия. Разорявате се и трупате множество дългове. След смърта ми - детето Ви има право да Ви наследи -но би могъл и да направи отказ от наследство. Щото иначе ще трябва да плаща дълговете Ви.Надявам се че сте доволен от отговора ми
- neznaiko
- Потребител
Re: Как да се откажа от дете
lasthope написа:Как да се откажа от дете: аз да се откажа от правото да искам вероятна издръжка от него и то да няма право на наследство от мен?
Дайте го за осиновяване или продайте наследството,или прехвърлете на хилд,мисля че и на старческите домове беше такова изискването ,волята е ваша
Греха също
- izymena
- Потребител
neznaiko написа:Незабавно ставате комарджия. Разорявате се и трупате множество дългове. След смърта - детето Ви има право да Ви наследи -нищото и няма да плаща дълговете
- izymena
- Потребител
webkam написа:lasthope написа:тц тц тц, е що със нерви така подхождате?!
Защото простотиите на някои пораждат подобни реакции !
Вашите също!lasthope написа: Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.
Значи, за да отмъщавате на " бившата " сте готов да низвергнете и детето си ?!...
Само че , явно сте забравили, че точно Вие сте създали това дете и точно Вие сте избрали за негова майка " бившата " !...
При това положение сте длъжен да търпите последиците от лошия си избор, както и да не прехвърляте злобата си , спрямо детето си, което , явно е, с нищо не е заслужило подобно поведение и отношение от Ваша страна...
Но и това няма да разберете , защото сте затънал до шия с кроежите за реванш спрямо " бившата "...
Хайде - стига Ви толкова !
Наливаме в бъчва без дъно ...
Само че , явно сте забравили, че точно Вие сте си избрали тази професия и риска да виждате всевъзможни съдби и ситуации!
При това положение сте длъжен да търпите последиците от лошия си избор, както и да не прехвърляте злобата си от професията към потенциалните клиенти, които с нищо не са заслужили подобно поведение и отношение от Ваша страна!
Но и това няма да разберете , защото сте затънали до шия с кроежите да "научите" потенциалните клиенти как да се държат почтително с Вас.
И е казано: не гледай сламките в очите на другите, а гредата в твоите очи!
П.С. И се научете къде и как се слагат запетайките.
- lasthope
- Младши потребител
lasthope написа:ами затова питам тука, ако се намери някой по-любител на завъртените неща в професията да отговори!
иначе всеки би казал, че няма начин...
тази работа не става с питане, а по-скоро с въздържание. Само като си помисля колко хора се редят с години на опашка за чуждо дете искам да посъветвам колегите да престанат с помощта си. Г-нът трябва да си плати "солено" за нея, защото както личи, той не обича много това действие
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
Аз се включвам, само за да напомня, че все пак това е форум, а не място, на което може човек да получи адекватна правна помощ или консултация. Волята на отговарящите е свободна и никой не е длъжен да дава отговори на когото и да е, само заради факта, че това му е професия.
Когато човек задава въпрос, свързан с тази материя и желае да получи някакъв отговор или насока, то би следвало въпроса да е поставен в своята цялост. Когато се пита нещо, но се премълчава друго, не може да се очаква отговарящия да има способностите на баба Ванга и да предвижда точно какво се има в предвид.
Ако отговорите на колегите не Ви задоволяват бих си позволил да ви дам един съвет - Посетете юрист, който е специализирал в тази правна материя, за да получите така желания от Вас отговор. Естествено ще се наложи да си заплатите определена сума като хонорар, но какво да се прави - живеем в меркантилен, капиталистически свят и сиренето е с пари!
Когато човек задава въпрос, свързан с тази материя и желае да получи някакъв отговор или насока, то би следвало въпроса да е поставен в своята цялост. Когато се пита нещо, но се премълчава друго, не може да се очаква отговарящия да има способностите на баба Ванга и да предвижда точно какво се има в предвид.
Ако отговорите на колегите не Ви задоволяват бих си позволил да ви дам един съвет - Посетете юрист, който е специализирал в тази правна материя, за да получите така желания от Вас отговор. Естествено ще се наложи да си заплатите определена сума като хонорар, но какво да се прави - живеем в меркантилен, капиталистически свят и сиренето е с пари!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:Ако отговорите на колегите не Ви задоволяват бих си позволил да ви дам един съвет - Посетете юрист, който е специализирал в тази правна материя, за да получите така желания от Вас отговор. Естествено ще се наложи да си заплатите определена сума като хонорар, но какво да се прави - живеем в меркантилен, капиталистически свят и сиренето е с пари!
Ами не знам дали сте стигнали до мястото (страница назад), където благодарих и пожелах успех на всички отговорили?!
Учудва ме, че хората пренебрегват този постинг, а използват предишни мои такива, за да изливат емоции!!!
- lasthope
- Младши потребител
lasthope написа:
Ами не знам дали сте стигнали до мястото (страница назад), където благодарих и пожелах успех на всички отговорили?!
Учудва ме, че хората пренебрегват този постинг, а използват предишни мои такива, за да изливат емоции!!!
Напротив - прочетох поста Ви. Аз отговорих принципно без да конкретизирам поведението Ви, нито поведението на колегите.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Г-н lasthope защо си играете на психоанализа с колегите юристи, които били озлобени от професията си и не насочите обсебилата Ви злоба към собственото Ви дете и бивша жена към самия себе си и за да избегнете подобни бъдещи проблеми не се подложите на вазектомия.
- ivanovna
- Младши потребител
ivanovna написа:Г-н lasthope защо си играете на психоанализа с колегите юристи, които били озлобени от професията си и не насочите обсебилата Ви злоба към собственото Ви дете и бивша жена към самия себе си и за да избегнете подобни бъдещи проблеми не се подложите на вазектомия.
Гопожице Ивановна (да не сте рускиня), тази форма на психоанализа я измисли драгоценния ви колега Вебкам. Защо не протестирахте, когато той я употребяваше?
- lasthope
- Младши потребител
И между другото такова нещо в българското право като "отказ от дете" няма. Ако смятате, че това накърнява човешките Ви права, може да се обърнете към съответните институции извън България, нали и без това смятате да бягате чак в Англия от детето си и бившата Ви жена.
- ivanovna
- Младши потребител
ivanovna написа:Защо решихте че съм госпожица? С помощта на психоанализата ли ? Не сте на прав път.
Aми от написаното предположих, че дълги години ше си останете госпожица......
- lasthope
- Младши потребител
90 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|