- Дата и час: 21 Дек 2024, 18:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неспазване на съдебно решение - родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Неспазване на съдебно решение - родителски права
Хммм, интерсно?? Защо ли задавам винаги този въпрос?????
778899-надсмейсте се, ваше право.Но се надявам да не попадате на такива клиенти като въпросния г-н.След което ако имате съвест да си казвате " Какво причиних".
778899-надсмейсте се, ваше право.Но се надявам да не попадате на такива клиенти като въпросния г-н.След което ако имате съвест да си казвате " Какво причиних".
- sisi19
- Потребител
..... Вие си знаете.
Последна промяна poli_g на 02 Фев 2010, 00:47, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
И аз това се питам, защо е нужно всичко това?!?
Уважаема sisi19 до тук нито веднъж не съм нарушил добрия тон, както няма и да го направя поради възпитанието ми. До тук нито веднъж не съм си позволил да ви квалифицирам и да изкажа лично мнение към Вас. Вие с вашите думи и квалификаций към мен ме обиждате. Не ме познавате и незнаете нищо за мен. Не съм Ви молил да ми направите психо портрет. Виждам , че лично Вие няма как да ми помогнете с компетентен съвет за моя казус. Всичко, което виждам е злоба, ненавист, обиди и тъга за собствената си съдба от Вас. Сякаш се познаваме, но аз нямам такива хора като Вас в моето обкръжение. За в бъдеще не смятам да да комуникирам с Вас и да Ви отговарям, тъй като това е безполезно, както на мен , така и на другите хора. Разбирам, че неволно по някакъв начин съм отключил във Вас всичко това.
Пожелавам Ви да намерите начин да бъдете истински щастлива в този живот, защото е единствен и неповторим.
Уважаема sisi19 до тук нито веднъж не съм нарушил добрия тон, както няма и да го направя поради възпитанието ми. До тук нито веднъж не съм си позволил да ви квалифицирам и да изкажа лично мнение към Вас. Вие с вашите думи и квалификаций към мен ме обиждате. Не ме познавате и незнаете нищо за мен. Не съм Ви молил да ми направите психо портрет. Виждам , че лично Вие няма как да ми помогнете с компетентен съвет за моя казус. Всичко, което виждам е злоба, ненавист, обиди и тъга за собствената си съдба от Вас. Сякаш се познаваме, но аз нямам такива хора като Вас в моето обкръжение. За в бъдеще не смятам да да комуникирам с Вас и да Ви отговарям, тъй като това е безполезно, както на мен , така и на другите хора. Разбирам, че неволно по някакъв начин съм отключил във Вас всичко това.
Пожелавам Ви да намерите начин да бъдете истински щастлива в този живот, защото е единствен и неповторим.
- rumpenshtilken
- Младши потребител
sisi, не се "надсмивам", повярвай...вярно, може и да съм се разсмяла, но го разграничавам от "надсмиването"...ако съм те засегнала-извинявай, не съм го целяла!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
rumpenshtilken написа:И аз това се питам, защо е нужно всичко това?!?
Прав сте че не мога да ви помогна с компетентен отговор. Надявам се и другите да не го направят, защото в противен случай ще направят мечешка услуга на сина ви, т.е ще спомогнат за провалата на един човешки живот, ще го поставят там къдетео не му е мястото.
Не ви познавам г-не, и не искам да ви познавам,но познавам достатъчно такива като вас и това ми стига.Социалната маска която носите пред социума не означава "интелигентност", тя е прикритие зад която седи съшноста на чеовека, а това господине се проверява с експертиза, за която съм убедена че при налияието на такава, ще се потвърди описаният от мен портред относно вашата типология.
Както и да е. Ще бъде само жалко за детето .
- sisi19
- Потребител
778899 написа:sisi, не се "надсмивам", повярвай...вярно, може и да съм се разсмяла, но го разграничавам от "надсмиването"...ако съм те засегнала-извинявай, не съм го целяла!
Не си ме засегнала с нищо. Знам че по някога въпросите които задавам се струват на околните малко тъй да се каже "странни", които привидно на пръв поглед нямат връска с даден казус.Но това е вид "техника" която доста често използвам, и от която се ръководя до успешния край на делото.
Както и да е.
Пожелавам ви успешна и доходна седмица.
- sisi19
- Потребител
Днес пуснах молба за преразглеждане на съдебно-счетоводната експертиза на база мойте доказателства за изплетана и надвенесена издръжка при ЧСИ. Утре ще пусна молба в СГС за издаване на изпърнителен лист.
- rumpenshtilken
- Младши потребител
rumpenshtilken написа:Днес пуснах молба за преразглеждане на съдебно-счетоводната експертиза на база мойте доказателства за изплетана и надвенесена издръжка при ЧСИ. Утре ще пусна молба в СГС за издаване на изпърнителен лист.
Разумен човек сте.
Успех.
- Гост.
- Старши потребител
Привет на всички. Продължение на темата. След няколкоседмично тичане по съдилища и институций, вече имам дългоочаквания изпълнителен лист издаден от СГС. До тук добре. Обиколих почти всички ЧСИ в София, но уви. Като им разкажа ситуацията и всички отговарят едно и също - НЕ се занимаваме с това. Обърнете се към колега. Вече не знам какво да направя? Оставя ми една единствена възможност - държавния съдебен изпълнител. Ако и там ми откажат?!? Моля ви, дайте съвет, насока. Как да постъпя?
- rumpenshtilken
- Младши потребител
Е, да, в столицата не само това е така... дълга тема.
Харесайте си един ЧСИ, депозирайте писмена молба с вх. № и чакайте писмен отговор( не, че е особено почтено, но така трудно да ви откажат).
На СИ точно това им е работата - да приведат в изпълнение ИЛ( навярно всички искат дела с материален интерес, но пълно щастие няма).
При отказ ( мотивиран!) - пишете до камОрата им( така я нарича достопочтения Балуев , аз цитирам само).
Харесайте си един ЧСИ, депозирайте писмена молба с вх. № и чакайте писмен отговор( не, че е особено почтено, но така трудно да ви откажат).
На СИ точно това им е работата - да приведат в изпълнение ИЛ( навярно всички искат дела с материален интерес, но пълно щастие няма).
При отказ ( мотивиран!) - пишете до камОрата им( така я нарича достопочтения Балуев , аз цитирам само).
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря, Поли!
- vioma
- Младши потребител
Това с ЧСИ е проблем не само тук , но и в цяла България. А държавните не работят събота и неделя, което е проблем при подобни дела, защото обикновенно дните за свиждане с детето (все едно е затворник) са обикновенно събота и неделя. Малко са щастливците, които имат "предаване" в петък. Ако намериш Частен , който да му се занимкава с подобни дела- прати ЛС. Успех
- evrata
- Младши потребител
Съжалявам, че ще Ви заболи, но съм длъжен да Ви го кажа.
НЯМАТЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА СИ ВИДИТЕ ДЕТЕТО, АКО МАЙКАТА Е ПРОТИВ.
Имах точно такъв случай преди няколко години по стария СК.
Развод, присъдено виждане - стандартно, отказ на майката, изпълнително дело, ДСИ, взимане на детето, след няколко метра детето казва: "Искам при мама!" и започва да реве и да се съпротивлява (от комшиите разбрахме, че е малтретирано от майката, за да направи това; но жалбата до Прокуратурата за домашно насилие бе отхвърлена, поради липса на доказателства).
Ще му се нарушат правата, ако го вземете и сте длъжен да го върнете. Законът е безсилен. Същото ми написаха и от отдела за Закрила на правата на детето.
Въобще - ОГРОМНА ГРЕШКА НА НАШЕТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ Е, ЧЕ Е СИЛНО ФЕМИНИЗИРАНО и създава матриархални взаимоотношения.
Единствено възможните Ви действия биха излезли извън рамките на законово допустимите, поради което не бих желал да Ви ги препоръчвам.
НЯМАТЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА СИ ВИДИТЕ ДЕТЕТО, АКО МАЙКАТА Е ПРОТИВ.
Имах точно такъв случай преди няколко години по стария СК.
Развод, присъдено виждане - стандартно, отказ на майката, изпълнително дело, ДСИ, взимане на детето, след няколко метра детето казва: "Искам при мама!" и започва да реве и да се съпротивлява (от комшиите разбрахме, че е малтретирано от майката, за да направи това; но жалбата до Прокуратурата за домашно насилие бе отхвърлена, поради липса на доказателства).
Ще му се нарушат правата, ако го вземете и сте длъжен да го върнете. Законът е безсилен. Същото ми написаха и от отдела за Закрила на правата на детето.
Въобще - ОГРОМНА ГРЕШКА НА НАШЕТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ Е, ЧЕ Е СИЛНО ФЕМИНИЗИРАНО и създава матриархални взаимоотношения.
Единствено възможните Ви действия биха излезли извън рамките на законово допустимите, поради което не бих желал да Ви ги препоръчвам.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?
Ако изходим от българската ни народопсихология един мъж на място, би шибнал един-два и повече шамара на подобна майка, която по- далече от носът си не вижда и използва детето си за личната вендета към вече бившият си мъж... но това би го направил мъжът на място, което е съсед, или просто минувач. Съдиите в България , било то мъже или жени ги мързи да мислят, да търсят истината и да се занимават с каквото и да е . Те искат едно дело да приключи за 10 мин, да минаваме към следващото, като се приберат вечер не се замислят чий живот днес са унищожили- сипва им се ракийката, слага им се салатката и лягат с чиста съвест.
Не искам да нагрубя никой съдия , но до сега не съм видяла един да се отнесе по същество към даден казус. Всички се опират на "практиката" и "по принцип майката се грижи най- добре за децата, тя знае кое е добро и лошо за тях, така че щом тя не иска да дава децата на бащата, кои сме ние , че да й пречим да изпълнява поверените й права в/у детето" И до там. За какво им е да назначават експертизи, за какво им е да ровят тия деца наистина ли са в добри ръце. Презумцията е такава и точка. А това че има закони, това, че и ответния родител има права(тук не визирам извергите, които за мен не са родители) няма значение. Правата на майката, в горепосочените случаи , са повече от тези на бащата, така че да не задълбаваме. Следващото дело, моля!
- evrata
- Младши потребител
Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.
ММм дам и аз съм запозната с няколко такива случая и ми е много странно каква по дяволите им е идеята и кярът и колко това на бившия да му е гадно е цел номер 1. Аз също имам дете и при един евентуален развод много бих се радвала, ако бащата на детето проявява интерес и иска да се грижи за него и с удоволствие бих му давала детето във всеки удобен за него и мен момент. Така ще имам повече време за себе си, грижата за детето няма да пада само на моите плещи, няма само аз да се грижа за прехрана, дрехи, училище... А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им, щото видите ли го "оня мръсник избра другата пред мен." Къде отиде женската хитрост...
- evrata
- Младши потребител
evrata написа:sunrise написа:Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.
ММм дам и аз съм запозната с няколко такива случая и ми е много странно каква по дяволите им е идеята и кярът и колко това на бившия да му е гадно е цел номер 1. Аз също имам дете и при един евентуален развод много бих се радвала, ако бащата на детето проявява интерес и иска да се грижи за него и с удоволствие бих му давала детето във всеки удобен за него и мен момент. Така ще имам повече време за себе си, грижата за детето няма да пада само на моите плещи, няма само аз да се грижа за прехрана, дрехи, училище... А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им, щото видите ли го "оня мръсник избра другата пред мен." Къде отиде женската хитрост...
Ами да си е седял на Д-то, да не ехайтосвал след разни фусти дето не се съобразяват че ще разбията едно семейство и ще оставят едно детет без баща. Пък после да си мислят как да отсранят майчето и да и вземат детето. Ама да не правим правния форум в клюкарник. Иначе бЕгай бърдже в бг-мамма , там са само "специалисти"
- sisi19
- Потребител
П.П - А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им.....
--------------------------------------
Това пък каво общи има с личния режим на детето? Защо трябва да гладуват???
--------------------------------------
Това пък каво общи има с личния режим на детето? Защо трябва да гладуват???
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Ами да си е седял на Д-то, да не ехайтосвал след разни фусти дето не се съобразяват че ще разбията едно семейство и ще оставят едно детет без баща. Пък после да си мислят как да отсранят майчето и да и вземат детето. Ама да не правим правния форум в клюкарник. Иначе бЕгай бърдже в бг-мамма , там са само "специалисти"
Това ти изказване е много бг-мамма... ама много, явно имаш практика как стоят темите там... Кой къде си седи не е наша работа, но аз не бих си седяла на Д-то с някой с който не ми е кеф, само 'щото имаме дете. Да, благодарна съм на себе си, че съм гледала за кой се женя, че смятам че той е най- доброто за мен и за детето ми, ама от де да знам дали аз за него съм всьо и вся? Може утре да се влюби в жена , която не му вдига скандали що си е разхвърлял чорапите из хола и това го прави спокоен и уравновесен. Не мога и не искам да спирам някой в това да се чувства добре и това, че сме прекарали няколко месеци/ години заедно не ни прави завинаги свързани. Единственото което ни свързва е детето, та дори и да се появи "фустата" докато той иска да има контакти с детето си- ще ги има , независимо дали е с мен или с някоя друга. Въпрос на мислене според мен и на това да си по- висш от егото си. Моята свобода се простира до границите на свободата на другия, и съответно аз не искам да нарушавам ПРАВОТО на свобода и избор на съпруга ми. Както и правото му да бъде с детето си , независимо от изборите които е направил. И изхождайки от тези ми мисли не искам и моите права да бъдат нарушавани. Именно за това не правя на никой нищо, което не искам да бъде направено на мен.
- evrata
- Младши потребител
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|