начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

изплащам издръжката на детето си по банков път

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изплащам издръжката на детето си по банков път

Мнениеот pmidas » 29 Авг 2008, 12:46

Здравейте,
Разведох се преди 3 години. От брака имам 1 дете на което дължа месечна издръжка. През годините имах разни затруднения и имаше периоди през които съм забавял плащанията. Тогава бившата ми съпруга се възползва от услугите на частен съдебен изпълнител. Изпратиха ми покана за доброволно плащане, но в поканата, а както и по-късно прочетох в изпълнителното дело бяха сгрешени имената на детето ми. Писмено отказах да изплащам издръжка на дете с такова име и посочих, че ще изплащам издръжка на собственото си дете. Помолих частния съдебен изпълнител да поправи по някакъв начин имената на детето, ако държи да изплащам издръжка по неговата сметка. Той обаче отказа и каза че имената не били от значение. Притеснява това че след 4-5 години бившата ми съпруга може да каже да изплатя издръжка на детето с правилните му имена със задна дата и лихва.
ПС - до този момент изплащам издръжката на детето си по банков път на сметката на майката а не на съдебния изпълнител.
Днес получих запор на заплатата от частния съдебен изпълнител.
Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.
Предварително благодаря за отговорите.
pmidas
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 29 Авг 2008, 16:46

Тц-тц-тц!!! Затруднения сте имал казвате!?! А майката /или родителят на когото са предоставени родителските права/, тя "никога" няма затруднения!!! Вижте, няма да Ви помогна, надявам се че и никой от колегите няма да го направи! Видно е, че сте "затруднен" и в момента, нещо повече, толкова е голяма "затруднението" Ви, че сте си спестил и ходенето при колега!!!

Това е от мен!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Re: изплащам издръжката на детето си по банков път

Мнениеот gudio » 29 Авг 2008, 16:56

pmidas написа:...Изпратиха ми покана за доброволно плащане, но в поканата, а както и по-късно прочетох в изпълнителното дело бяха сгрешени имената на детето ми. Писмено отказах да изплащам издръжка на дете с такова име и посочих, че ще изплащам издръжка на собственото си дете. Помолих частния съдебен изпълнител да поправи по някакъв начин имената на детето, ако държи да изплащам издръжка по неговата сметка. Той обаче отказа и каза че имената не били от значение. Притеснява това че след 4-5 години бившата ми съпруга може да каже да изплатя издръжка на детето с правилните му имена със задна дата и лихва.
ПС - до този момент изплащам издръжката на детето си по банков път на сметката на майката а не на съдебния изпълнител.
Днес получих запор на заплатата от частния съдебен изпълнител.
Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.
Предварително благодаря за отговорите.

И колко са "сгрешени" имената на детето ? А Вие, респективно бившата Ви съпруга колко деца "настрана" (извън брака с нея) имате, че си мислите,че става дума за друго дете ? По-голямо нахалство и на мен ми се струва, че няма - "ставало дума за друго дете". :evil: За буквичките, за грешките на някоя заспала съд. секретарка, писала изп. лист, се хваща, за да не плати издръжка на собственото си дете. Що не е при мен това изп. дело, гол и бос на улицата щях да те оставя да просиш :evil: :twisted: :!:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Re: изплащам издръжката на детето си по банков път

Мнениеот inspectora » 29 Авг 2008, 17:40

gudio написа:Що не е при мен това изп. дело, гол и бос на улицата щях да те оставя да просиш :evil: :twisted: :!:

Ах този лош, лош gudio :twisted: ...
Той човека се сетил кога да се допитва до юристи ...
Г-н питащ, защо не се допитахте още когато дойде оная "сгрешената" призовка ... тогава консултацията Ви щеше да излезе не повече от 30-40 лева ...
Сега ако отидете при колега да Ви "оправя бакиите" ... само мога да гадая колко ще Ви излезе ;) (но все пак ако си позволя някакво предположение - х10 някъде ;) )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 29 Авг 2008, 17:52

:D :D :D gudio, харесва ми начинът Ви на работа :twisted: !!! Бихте ли ми оставил Ваши координати на лични! /в София сте, нали?/
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 29 Авг 2008, 18:32

Бедна ви е фантазията българският Андрешко какви номера върти, за да, видиш ли, "накаже" бившата си половинка - майка на децата му. Открива "детски влогове" и внася по тях издръжката - та да виси майката всеки месец при дежурен съдия за разрешение за теглене от тях (че май преди това и през ОССП, Отдел "Закрила на детето" трябва да мине за становище), праща пощенски записи (т.е. върти един и същи запис) на измислени адреси, от които, естествено, записът се връща "непотърсен", за да не дължи после лихва, като му ги потърсят принудително парите ("`щото така му била казала по телефона бившата съпруга, че щяла да живее на този адрес"). Не мога да я разбера тази изобретателност - хубаво, мъжът онеправдан и "прее**н" при развода, това е положението у нас, няма да ги дискутираме сега тези неща, детето - "насъскано" (в действителност или наужким) против бащата и какво ли не още - ама нали твое дете е това, някой ден (да приемем, че сега е "с промит мозък" от напр. бившата тъща :lol: ) може да се наложи то да те гледа... Срамна работа.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2008, 18:47

:roll: Ако преодолея различията си с теб и предвид написаното в тази тема - ставам ти лют фен... заради децата, не друго! 8)
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси