lakov написа: Христос возкресе, Милена!
Как мина дежурството пред "Св. Неделя "?
Имаше ли далавера по празника ?
Во Истина воскресе Супер беше
|
|
lakov написа: Христос возкресе, Милена!
kokolandia написа:какво значи чл.29? половината от моя дял.....е доста пари ? аз имам 90 % . какво да направя за да се защитя ?
lakov написа:Христос возкресе, Милена!
mi_lena написа:kokolandia написа:
интересува ме дали да постигнем споразумение или да си турсим права в съда. ? аз писах че предлагам да и дам семейният апартамент, и да поема издръжка....но тя да няма претенции към фирмата ми и към имотите на фирмата ( офиси )
Аз считам, че такова споразумение е наполно възможно. Съпругата ви няма права по отношение на дружественото имущество (т.нар. имоти на фирмата). То е собственост на ООД, а не СИО. Максимумът който може да получи ( ако се възприме тезата на Гери, че е възможен бъдещ иск по чл.29 ал.3 СК) е половината от номиналната стойност на дружествения ви дял. Т.е. от дяловата вноска
gega написа:
Разликата между дружествен дял и дялова вноска е изяснена в доктрината и практиката.
gudio написа: Някои съдии искатв споразуменията по чл.99, ал.3 СК да пише дали съпрузите имат фирми на ЕТ и дялово участие в ТД. Други пък, ако видят някакви такива клаузи, заявяват "аз тука фирми не развеждам, това го махнете от спораумението"
gudio написа::lol:
Няма логика, защото т.3 на ТР № 2/2001 год. борави с термина "стойност на дялово участие", каквото и да значи това
portokal написа:
На мен повече ми харесва първият вариант, защото повече отговаря на смисъла на израза "стойност на дялово участие", поне както го разбирам аз този израз.
monteskio написа:gudio написа::lol:
Интересна дефиниция? Как така прецени, че отдавна трябва да съм се явил на изпита?!
Зашо не си отстави трактовката, а я изтри. . Звучеше добре....
УСПЕХ!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта