начало

Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ

Съжителство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съжителство

Мнениеот tiva » 28 Юли 2006, 15:10

С приятеля ми от 4 г. живеем заедно и нямаме брак. Той купи апартамент на негово име и по мое настояване всички кредити са на негово име. Обаче ги изплащаме заедно. Имам временно жителство на неговия адрес. Въпроса ми е при евентуална раздяла имам ли право да искам обезщетение или дял, при условие, че пазя всички платежни нареждания, където за вносител е посочено моето име:?:
tiva
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 28 Юли 2006, 15:34

При евентуална раздяла можете да претендирате, че сте му заели тези суми, посочени в банковите бордера. В тази връзка ще следва да поканите лицето в определен срок да ви ги върне. Не можете да претендирате дял от апартамента. Ако това жилище е основно и единствено на мъжа с когото живеете, то няма да можете да насочите принудително изпълнение срещу него. Ако няма друга основателна причина, поговорете с партньора си. Поискайте, определена иделана част от апартамента, която съответства на внесените до този момент от вас средства да ви се прехвърли - на вас или ваш близък.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот tiva » 28 Юли 2006, 15:56

Благодаря, Монтескито, за бързия отговор. Питам това, защото той настоява да имаме дете и вероятно скоро ще имаме, но за брак и дума не може да става. Искам да съм подготвена за всеки вариант, за сега сме в добри отношения, но като чета по форумите какви гадости стават, знае ли човек...
tiva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси