начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

как се поделят правата за дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как се поделят правата за дете

Мнениеот radost82 » 12 Яну 2007, 10:58

имам следния случай- бащата е припознал детето когата се е родило, няма брак с майката, не живеят заедно. интересува ме какви са му правата върху детето? може ли чрез някакъв съдебен иск да определи той кога да въжда детето и каква идръжка да плаща? Ще се вземе ли предвид това, че е съвестен, не изоставя детето, дава повече от 500 лв. сега, не е алкохолик или психично болен?
Може ли по някакъв начин майката на детето да го лиши от права?
radost82
Нов потребител

Мнениеот ostin » 12 Яну 2007, 11:34

правата на бащата са едни и същи независимо дали детето е родено в брак или не. Никой не може да лиши бащата от правото му да поддържа лични отношения с детето, особено когато той иска да го вижда. ако не се разбират с майката, бащата може да заведе иск по чл.71, ал.2 от СК и съдът ще определи къде ще живее детето, кой от родителите какви лични отношения ще има с него, каква издръжка ще се дължи и т.н. Добре е да се обърнете към адвокат.
ostin
Потребител

Мнениеот radost82 » 12 Яну 2007, 11:54

благодаря за отговоря
може ли да ми препоръчате такъв адвокат
radost82
Нов потребител

Назад към Семейни казуси