начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

Преди развода

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преди развода

Мнениеот djemma » 03 Юли 2007, 09:40

Моля за помощ. Ще подавам молба за развод, но не съм събрала някои документи все още. Бракът е непоправимо и трайно разстроен, с дълга предистория, вкл. молба за развод през 2004 г, в последствие оттеглена, под натиска на съпруга ми. Вече не мога да живея с него и искам да се махне от жилището ми. Какво следва да направя. Имам свидетел, че преди 3 дни е бил в заведение с друга жена в 1.30 вечерта. Не искам да го виждам повече. Живеем в жилището на моите родители, което ми беше дарено, но преди 3 г, им го дарих обратно. Имаме обаче пристройка от 2 стаи и гараж по време на брака, като разрешителното за строеж е на мое име, земята е на баща ми. Нотариален акт за пристройката не сме извадили и не се води на никого по документи, тъй като не е регистрирана. Преди това живяхме в приземен етаж от къща , която е на неговите родители. Там ни беше семейното жилище, което сме измазали, обзавели, вложили сме средства. След като се преместихме то остана така, свободно. Той може да отиде там, но не иска.
Въпросът ми е - преди да съм подала молбата за развод, може ли да сменя патрона и да не допусна съпруга си в жилището. Той не иска да си отива доброволно и е агресивен, ще разбие вратата и ще троши, знам го- случвало се е. До прокуратурата или до полицията да пуснем жалба и кой е по-добре да го направи-аз или родителите ми (майка ми е инвалид 2 група).
Имам медицинско за счупени ребра от преди няколко години обаче. Пак повтарям, къщата е на баща ми- не мога аз да се изнеса и не мога нито миг повече да го търпя. Дайте спешен съвет, моля, преди срещата ми с адвокат. Много, много ще съм благодарна.
djemma
Младши потребител

Мнениеот djemma » 03 Юли 2007, 09:44

И още нещо- как стои въпросът с детските влогове. Всичките си средства сложихме в сметки на децата (на голямото дете по-голямата част и не е малка сумата), то ще навърши пълнолетие догодина. След присъждане на родителските права -кой ще се разпорежда със сметките- само родителят,на който са присъдени правата или отново се искат подписи и на двамата родители ? Още веднъж благодаря предварително за отговорите.
djemma
Младши потребител

Мнениеот djemma » 05 Юли 2007, 12:16

Радвам се, че ви е толкова смешно. На мен никак не ми е. И къде прочетохте, че чакам полиция да ми разреши смяна на патрона. Питах до кого да пусна жалба, като дойде да блъска и троши говедото, дето си го знам що за стока е. Защото ще дойде, дори и като получа законово право да си остана в къщата на родителите ми.

Другите начини са много бавни и тромави, докато излезе нещо законно може да не съм жива вече !!!

Благодаря, към адвокат вече се обърнах, задействана е процедурата за раавода, който знаете няма да е насрочен преди септември, поради ваканцията.
djemma
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 05 Юли 2007, 15:45

Пробвайте по Закона за защита срещу домашното насилие.
Gabi1
Потребител

Мнениеот djemma » 07 Юли 2007, 14:24

Благодаря. Сега пък взе малкото дете и вече трети ден не го връща, той идва да спи у дома, без детето, не го дава.
djemma
Младши потребител

Re: Преди развода

Мнениеот donna » 12 Авг 2007, 23:15

djemma написа:Моля за помощ. Ще подавам молба за развод, но не съм събрала някои документи все още. Бракът е непоправимо и трайно разстроен, с дълга предистория, вкл. молба за развод през 2004 г, в последствие оттеглена, под натиска на съпруга ми. Вече не мога да живея с него и искам да се махне от жилището ми. Какво следва да направя. Имам свидетел, че преди 3 дни е бил в заведение с друга жена в 1.30 вечерта. Не искам да го виждам повече. Живеем в жилището на моите родители, което ми беше дарено, но преди 3 г, им го дарих обратно. Имаме обаче пристройка от 2 стаи и гараж по време на брака, като разрешителното за строеж е на мое име, земята е на баща ми. Нотариален акт за пристройката не сме извадили и не се води на никого по документи, тъй като не е регистрирана. Преди това живяхме в приземен етаж от къща , която е на неговите родители. Там ни беше семейното жилище, което сме измазали, обзавели, вложили сме средства. След като се преместихме то остана така, свободно. Той може да отиде там, но не иска.
Въпросът ми е - преди да съм подала молбата за развод, може ли да сменя патрона и да не допусна съпруга си в жилището. Той не иска да си отива доброволно и е агресивен, ще разбие вратата и ще троши, знам го- случвало се е. До прокуратурата или до полицията да пуснем жалба и кой е по-добре да го направи-аз или родителите ми (майка ми е инвалид 2 група).
Имам медицинско за счупени ребра от преди няколко години обаче. Пак повтарям, къщата е на баща ми- не мога аз да се изнеса и не мога нито миг повече да го търпя. Дайте спешен съвет, моля, преди срещата ми с адвокат. Много, много ще съм благодарна.

Я ми отговорете .......кога е строена пристройката ,като е строена имота беше ли ваш /тоест преди да го дарите на бащо си обратно/....,ако е страена след като сте го дарили ...баща ви учреди ли ви вещно право на строеж../не го бъркайте с разрешението за строеж/. Без да ми отгооврите на горното ,мн. трудно е да ви отгоовря и аз.Но в най лошия случай пристройката ще е СИО .
Вие живеете в жилището на родителите си ,какъв е проблема да смените патрона .......за какво самоуправство говорим родителите ви винаги могат да си сменят патроните на бравата :lol: ,не може никой да ги задължи да дадат ключ и на съпруга ви!
Ако съпруга ви живеее в пристройката и тя случайно е СИО ... ,за какво самоуправство межде съпрузи може въобще да се говори тука .

И моля ви като задавате въпроси изчистетете казуса от емоции .
Последна промяна donna на 12 Авг 2007, 23:27, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 12 Авг 2007, 23:22

djemma написа:И още нещо- как стои въпросът с детските влогове. Всичките си средства сложихме в сметки на децата (на голямото дете по-голямата част и не е малка сумата), то ще навърши пълнолетие догодина. След присъждане на родителските права -кой ще се разпорежда със сметките- само родителят,на който са присъдени правата или отново се искат подписи и на двамата родители ? Още веднъж благодаря предварително за отговорите.

едното дете е непълнолетно ,а другото..........

За малолетни деца -подава се молба до съда да разреши теглене от влога от двамата родители .

За непълнолетни деца -молбата до съда се подава от детето със съгласието на двамата родители.
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 12 Авг 2007, 23:26

djemma написа:Благодаря. Сега пък взе малкото дете и вече трети ден не го връща, той идва да спи у дома, без детето, не го дава.

Жалба до полицита и отдел "Закрила на детето " към Дирекция социално подпомагане
donna
Старши потребител

Мнениеот djemma » 16 Авг 2007, 15:26

оставете госпожата. :wink:
Стана ясно, че има адвокат/ въпреки ....Останах много разочарована от доста адвокати, язък им за образованието./, подала е молба за прекратяване на брака.... сега и остава да се моли да не попадне на съдията дето не е от Маями :lol: :lol: :lol:
Като познавам състава на съда.... голям късмет ще да е да не попадне на него.

Виж сега, ако исках мнението ти, щях да дойда на консулт при теб. Но както казах, познавам адвокатите в Балчик... Никога не бих си наела такъв.
djemma
Младши потребител

Мнениеот donna » 16 Авг 2007, 21:15

djemma мисля ,че мн. ясно ви обясних ситуацията ,но да обижаднте не ви прави чест. Кой какв е не е приоритет на тоя форум.
Между другото жената е добър адвокат , колегите от Балчик също нищо не ви дава право да ги обиждате само ,защото имате лично нещо си срещу някого.
Това е грозно .
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 16 Авг 2007, 23:08

djemma написа:[quote=]оставете госпожата. :wink:
Стана ясно, че има адвокат/ въпреки ....Останах много разочарована от доста адвокати, язък им за образованието./, подала е молба за прекратяване на брака.... сега и остава да се моли да не попадне на съдията дето не е от Маями :lol: :lol: :lol:
Като познавам състава на съда.... голям късмет ще да е да не попадне на него.

Виж сега, ако исках мнението ти, щях да дойда на консулт при теб. Но както казах, познавам адвокатите в Балчик... Никога не бих си наела такъв. Още повече че те познавам и от преди да станеш такава. :D :D[/quote]
Как си позволявате да държите тон и да обиждате колеги :evil:
Че къде се намирате Вие??? Този форум е наш :!:
КАКВА СТЕ ВИЕ, ЗА ДА Я ОЦЕНЯВАТЕ, госпожо НАЙ-НАЙ-НАЙ!
Само заради такива като Вас трябва да се направи ограничение за питащите- да имат право на три отговора! Веднъж- да зададат въпрос, втори път- да се доизяснят и трети път- да благодарят :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот ensso » 17 Авг 2007, 08:49

Много злоба, за нищо... госпожата сподели проблема си, със сигурност че е изнервена и е потърсила разбиране и съвет, а насреща такава грубост. :(
ensso
Потребител

Мнениеот djemma » 17 Авг 2007, 10:06

Ако някой се е почувствал лично засегнат, моля да ме извините. Със сигурност отрицателните емоции са ми в повече през последните няколко години, но и тук срещнах доста враждебност.

Специални благодарности на donna.

Поля, познаваме се лично, но щом държите- не е проблем да използвам учтива форма. Все пак - нищо лично срещу Вас, просто ме подразнихте с изнасянето на невярна информация в предишна моя тема.
djemma
Младши потребител

Назад към Семейни казуси