начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Що се отнася за право върху собственост преди/след брака

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Що се отнася за право върху собственост преди/след брака

Мнениеот elpetpari » 07 Фев 2008, 11:31

Къщата, в която живеем 12 години със съпруга ми е на негово име без право на продажба, отдаване под наем и пр. без съгласието на родителите му. Това означава, че тя в същност си тяхна собственост, нали!
Интересува ме дали имам изобщо право на някакви претенции върху жилището.
И в тази връзка - има план за строеж на кооперация, в която да се включим, естествено със съгласието на родителите му. Имам ли право да настоявам новият апартамент да бъде на името на дъщеря ни със съответните защитни клаузи.
Като цяло, аз и детето ми имаме ли някакъв шанс да защититим правата си /имуществените/ при евентуален развод със съпруга ми?
elpetpari
Младши потребител

Мнениеот elpetpari » 07 Фев 2008, 12:44

Прехвърлена е на името на съпруга ми преди брака.
Благодаря за вниманието!
elpetpari
Младши потребител

Re: Що се отнася за право върху собственост преди/след брака

Мнениеот tiarra » 07 Фев 2008, 13:14

elpetpari написа:Къщата, в която живеем 12 години със съпруга ми е на негово име без право на продажба, отдаване под наем и пр. без съгласието на родителите му. Това означава, че тя в същност си тяхна собственост, нали!
Интересува ме дали имам изобщо право на някакви претенции върху жилището.
И в тази връзка - има план за строеж на кооперация, в която да се включим, естествено със съгласието на родителите му. Имам ли право да настоявам новият апартамент да бъде на името на дъщеря ни със съответните защитни клаузи.
Като цяло, аз и детето ми имаме ли някакъв шанс да защититим правата си /имуществените/ при евентуален развод със съпруга ми?

колко пъти сте пуснали темата?!
tiarra
Потребител

Мнениеот elpetpari » 07 Фев 2008, 13:31

Детето е на 12 години.
Да, давам си сметка, че въпросът ми е твърде хипотетичен, но в случая ми бе необходим ориентир, за да мога да взема ясно и конкретно решение за себе си. Т.е. на какво мога да разчитам и мога ли изобщо да разчитам на нещо.
Ако съм разбрала правилно, не мога да имам никакви претенции за нищо, с изключение на родителски права и евентуално да се надявам на разумен компромис/договорка не само от страна на съпруга ми, но и на родителите му, поне що се отнася до осигуряването на детето ни.
Като, колкото и да ми е неприятно и гнусно, използвам изневярата му като инструмент при евентуални преговори?!?!
elpetpari
Младши потребител

Мнениеот elpetpari » 07 Фев 2008, 13:34

tiarra, моля за извинение!
Без да искам- два пъти.
Съжалявам не беше умишлено!
elpetpari
Младши потребител

Мнениеот elpetpari » 07 Фев 2008, 14:05

Съгласна съм, че разводът не винаги е най-благоприятното решение, но за мен със сигурност не е лесното решение!
Колебливостта и несигурността ми го доказват. :oops:
Благодаря!
elpetpari
Младши потребител

Назад към Семейни казуси