Здравейте!
Възнамерявам да се разведа и се консултирах с адвокат.Тъй като със съпругът ми придобихме жилище по време на брака,най-вероятно щв бъде развод със споразумение,като на мен ще ми бъде изплатена половината от апартамента. Проблемът ми е,че един път адвокатът ми каза,че в хонорара си ще калкулира 0,2 процента от сумата,която е упомената в споразумението,а при следващата ни среща спомена 2%.
Въпросът ми е,има ли стандартен процент или адвокатът сам го определя.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 01:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокатски хонорар
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Адвокатски хонорар
Ardan написа:Здравейте!
Възнамерявам да се разведа и се консултирах с адвокат.Тъй като със съпругът ми придобихме жилище по време на брака,най-вероятно щв бъде развод със споразумение,като на мен ще ми бъде изплатена половината от апартамента. Проблемът ми е,че един път адвокатът ми каза,че в хонорара си ще калкулира 0,2 процента от сумата,която е упомената в споразумението,а при следващата ни среща спомена 2%.
Въпросът ми е,има ли стандартен процент или адвокатът сам го определя.
А съпругът Ви така ли смята и той.Най-напред това трябва да уредите.А що се отнася до адвоката ,ако Ви се вижда прекалено голям хонорара му можете да потърсите и друг.Особено в големите градове има достатъчно добър избор.
- sarbijanac
- Активен потребител
[quote="Ardan"]Здравейте!
,най-вероятно щв бъде развод със споразумение,[quote]
Ама вие като културни съвременни хора,защо ще трябва да ползвате услуги при споразумение?!
Няма нищо по-хубаво да останете приятели след семейната раздяла,даже има хора,които банкет правят по този повод..
Това са си 4%
Ако предварително приемеш половината от сумата и му отстъпиш твоя дял,дали ще трябва да се вразумявате или първо го продайте после се развеждайте..Или не не не,първо се разведете и после спрете делото за подялба на имуществото,прекратете се бе..
Е защо трябва да се развеждате,това знаеш ли каква свобода е
Цял живот градили,после всичко разрушили...
Вие сами се споразумявате и си получавате процентите,кви са тия ако клъвне
,най-вероятно щв бъде развод със споразумение,[quote]
Ама вие като културни съвременни хора,защо ще трябва да ползвате услуги при споразумение?!
Няма нищо по-хубаво да останете приятели след семейната раздяла,даже има хора,които банкет правят по този повод..
Това са си 4%
Ако предварително приемеш половината от сумата и му отстъпиш твоя дял,дали ще трябва да се вразумявате или първо го продайте после се развеждайте..Или не не не,първо се разведете и после спрете делото за подялба на имуществото,прекратете се бе..
Е защо трябва да се развеждате,това знаеш ли каква свобода е
Цял живот градили,после всичко разрушили...
Вие сами се споразумявате и си получавате процентите,кви са тия ако клъвне
- izymena
- Потребител
Т А Р И Ф А № 1 КЪМ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ ЗА ТАКСИТЕ,
СЪБИРАНИ ОТ СЪДИЛИЩАТА, ПРОКУРАТУРАТА, СЛЕДСТВЕНИТЕ СЛУЖБИ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО
А. Т а к с и, с ъ б и р а н и о т с ъ д и л и щ а т а
3. (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2003 г., бр. 6 от 2004 г.)
По молби за развод:
а) (изм. - ДВ, бр. 2 и 36 от 1997 г., бр. 20 от 1998 г.)
при завеждане на исковата молба 10,00 -
б) (изм. - ДВ, бр. 2 и 36 от 1997 г., бр. 20 от 1998 г.)
при решаване на делото съдът определя окончателен
размер на таксата до 40,00 -
но не по-малко от 15,00
а при допускане развод по взаимно съгласие до 15,00 -
По делата за развод, включително и по взаимно
съгласие, когато страните постигнат споразумение
относно издръжката, както и относно имуществените
им отношения, се присъжда държавна такса и за:
а) споразумението за имуществените отношения -
като по делба-спогодба - 2%
б) споразумението за издръжката - върху
тригодишните платежи - 2 %
Вероятно тези 2% казани Ви от колегата са за държавната такса, а 0.1% е таксата за вписване на решението .
СЪБИРАНИ ОТ СЪДИЛИЩАТА, ПРОКУРАТУРАТА, СЛЕДСТВЕНИТЕ СЛУЖБИ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО
А. Т а к с и, с ъ б и р а н и о т с ъ д и л и щ а т а
3. (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2003 г., бр. 6 от 2004 г.)
По молби за развод:
а) (изм. - ДВ, бр. 2 и 36 от 1997 г., бр. 20 от 1998 г.)
при завеждане на исковата молба 10,00 -
б) (изм. - ДВ, бр. 2 и 36 от 1997 г., бр. 20 от 1998 г.)
при решаване на делото съдът определя окончателен
размер на таксата до 40,00 -
но не по-малко от 15,00
а при допускане развод по взаимно съгласие до 15,00 -
По делата за развод, включително и по взаимно
съгласие, когато страните постигнат споразумение
относно издръжката, както и относно имуществените
им отношения, се присъжда държавна такса и за:
а) споразумението за имуществените отношения -
б) споразумението за издръжката - върху
тригодишните платежи - 2 %
Вероятно тези 2% казани Ви от колегата са за държавната такса, а 0.1% е таксата за вписване на решението .
- tiarra
- Потребител
Ardan написа:Възнамерявам да се разведа и се консултирах с адвокат.
Грешен избор. Не е ли по-добре първо да се консултирате с психолог при тях тарифата е на час. Виждам че ви смущават финансови въпроси, а когато човек се развежда с цел по добър живот, не се интересува от пари.
- iwanow
- Потребител
tiarra написа:[u]а) споразумението за имуществените отношения -
Само да се беше доуточнила и оценката на жилището,дали по данъчна оценка,или от вещо лице или на реална пазарна цена..
За двор около 800 кв.м.и двуетажна паянта оценката е към 72 хиляди лева.А същото место със сградата ако искаш да го купиш...ма въобще няма да можеш..Та адвокат ,който може да те заблуди и не ти разясни ,че после няма да можеш нищо да си купиш,то тъкав и боя да си изяде ще му е малко..
Колкото и да ви поиска адвоката,дано да е истински защитник на вашите интереси.То другото и без такива услуги се лъжеш.
Еми,ние да не сме тъпи,особено когато сме се лишавали да изплащаме жилището
То за това се мисли и за 288/2,3,по ГПК,но при една разумна спогодба,може да се избегне тази зловеща вратичка.
Ако това ти разясни и адвоката,даже и 3 процента бих ти предложила да му дадеш,ама не след решението с данъчната оценка.
- izymena
- Потребител
ykostov написа:http://lex.bg/f/n1_mrav.htm
Тези тарифи по ЗППР ли са?
бел. ЗППР - Закона за потупване по рамото
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Izymena,
тук не е забавачница или психо отделение, а юридически форум!
Ако не сте компетентна, а просто искате да пишете по форуми, направете го другаде. :evil:
Ако не сте компетентна, а просто искате да пишете по форуми, направете го другаде. :evil:
И убиеца се мисли за прав.
- fenix_f
- Потребител
fenix_f написа:Izymena,
И кое засегнах у вас?Някой хонорар ли..Моля аргументирайте се,но по почтенната част.
Може и да не ме апострофирате,защото законите не са психология,а логика и бистър ум...а аз не съм стисната
И хонорар не искам
- izymena
- Потребител
Благодаря на тези,които са ми отговорили на питането -много ми помогнахте.
А на другите - сигурно съм помислила,преди да взема решение за развод.И не парите са определящото за по-добър живот,но всички ще се съгласите,че доста помагат А в случая става дума за сума,при която има значение процентите.
Лека седмица на всички
А на другите - сигурно съм помислила,преди да взема решение за развод.И не парите са определящото за по-добър живот,но всички ще се съгласите,че доста помагат А в случая става дума за сума,при която има значение процентите.
Лека седмица на всички
- Ardan
- Нов потребител
izymena написа:fenix_f написа:Izymena,
И кое засегнах у вас?Някой хонорар ли..Моля аргументирайте се,но по почтенната част.
Може и да не ме апострофирате,защото законите не са психология,а логика и бистър ум...а аз не съм стисната
И хонорар не искам
Мен не сте ме засегнали, нито пък можете да го направите. Но ми е омръзнало некомпетентни хора да се изказват във форума и да оставят погрешни впечатления за гилдията ни. Ако не можете да помогнете, поне не вредете.
И убиеца се мисли за прав.
- fenix_f
- Потребител
Психологичния ви аргумент феникс,дали не е да вредите ,вместо да се обосновите и да не подготвите клиента си ,като го заблудите?
Забавачка какво е?
Не ме интересува ,че ви е омръзнало,ми о стоплете се...огледайте се,живеете във век на интелигентни хора вече,на компютри ,на информация,на кодекси и закони Не смятате ли ,че обиждате вече грамотните хора и губите позициите си,като не изтъквате края на делата си и възможностите ,които могат да унищожат нечий живот,да съсипят детски мечти,да разбият илюзиите и трудовете на хората,спестяванията от честна работа,почтенността у тях...
Ще си тълкувам докогато мога,стига да съм полезна,може и с това да се храня
Ше ми краде обяда,ама ха
И ако някой днес те е наранил ,не си го изкарвай на мен,приятен ден.
Забавачка какво е?
Не ме интересува ,че ви е омръзнало,ми о стоплете се...огледайте се,живеете във век на интелигентни хора вече,на компютри ,на информация,на кодекси и закони Не смятате ли ,че обиждате вече грамотните хора и губите позициите си,като не изтъквате края на делата си и възможностите ,които могат да унищожат нечий живот,да съсипят детски мечти,да разбият илюзиите и трудовете на хората,спестяванията от честна работа,почтенността у тях...
Ще си тълкувам докогато мога,стига да съм полезна,може и с това да се храня
Ше ми краде обяда,ама ха
И ако някой днес те е наранил ,не си го изкарвай на мен,приятен ден.
- izymena
- Потребител
donna написа:cyclosporine написа:izymena написа: Ще си тълкувам докогато мога,стига да съм полезна,може и с това да се храня ....
...преди да умрете от глад ...
Уф цял ден се изумявам от изумена. Ама може те да си тълкувате всичко както си искате само ви моля тълкувайте го за себе си ,щото става мацало и бая хора може да объркате /лично мнение/
Не мила,отдавна умряхме от глад,са умираме за храна,та и за вас трохици,нали сте на хонорар,та покрай нас и за вас
Нищо лично,докато гладувах,реших да се преборя с Топалов,един от най-добрите гадни адвокати,поучете се от него,щогто и без това образование,човекот може би от мен не се чувства адекватен вече.
Запознат е мисля само с чл.288,но новия 288в/не е.И още по-добри не са.
Аз ви споделих,ще се радвам ако някой сподели нещо хубаво за търговете,щото искам да участвам и да се направя на по-вещ в занаята,за което са ми нужни другари...ама не ви стиска
Това не е обида,напротив ще ви възхвалявам и до след върховния бог..само да ни дойде реда,че нещо не се вижда още
Това е животът ми..
Да опровергавам,да спазвам законите..и вратичките
е?
- izymena
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|