Здравейте!
Имам нужда от съвет. Семейна съм от 4години. В момента имам син от друг мъж. Детето ще навърши една годинка в края на септември 2008г . С биологичния баща на детето направихме ДНК анализ още когато бебето беше на седем месеца. Тестът потвърди неговото бащинство на 99.9999%. Имаме документ за това. Според прочетеното от мен в СК оспорването на бащинство може да се направи от съпруга ми или от мен. Означава ли това, ме ако мине една година и не направя нищо, за да се разбере кой е истинският баща на детето ми губя това право - т. е детето ми да носи името на биологичния си баща и той да му плаща издръжка ?
Благодаря
- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Bastinstvo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Bastinstvo
boyanna написа:Здравейте!
Имам нужда от съвет. Семейна съм от 4години. В момента имам син от друг мъж. Детето ще навърши една годинка в края на септември 2008г . С биологичния баща на детето направихме ДНК анализ още когато бебето беше на седем месеца. Тестът потвърди неговото бащинство на 99.9999%. Имаме документ за това. Според прочетеното от мен в СК оспорването на бащинство може да се направи от съпруга ми или от мен. Означава ли това, ме ако мине една година и не направя нищо, за да се разбере кой е истинският баща на детето ми губя това право - т. е детето ми да носи името на биологичния си баща и той да му плаща издръжка ?
Благодаря
Вие- да.
При останалите заинтересовани е по различно.
- Гост.
- Старши потребител
Има само още един легитимиран да оспори бащинството и това е съпругът. За него срокът е също едногодишен и тече от узнаване на раждането.
Май че се говореше, че в бъдещия СК може да се предвиди и детето след навършване на 18 години да може да оспори бащинството на съпруга на майка си, но към момента то не може да го направи.
Действайте веднага, за да не изгубите възможността безвъзвратно!
Май че се говореше, че в бъдещия СК може да се предвиди и детето след навършване на 18 години да може да оспори бащинството на съпруга на майка си, но към момента то не може да го направи.
Действайте веднага, за да не изгубите възможността безвъзвратно!
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Заглавие: Boyanna po temata bastinstvo
Здравейте, благодаря за отговора ви относно моя казус. Бихте ли ми обяснили какво могат да направят останалите страни- биологичния баща на детето и съпруга ми и съответно в какви срокове. И каква е процедурата?
Нямам време в момента, но пействам въпросите от ЛС- някой от колегите може да отговори...
- Гост.
- Старши потребител
Биологичният баща, преди да е оспорено по съдебен ред бащинството на съпруга - НИЩО!
Съпругът - същото като Вас: дело за оспорване на бащинството си. Срокът е една година от момента, в който е узнал за раждането, после и той губи това право.
Действайте, защото нямате време.
Съпругът - същото като Вас: дело за оспорване на бащинството си. Срокът е една година от момента, в който е узнал за раждането, после и той губи това право.
Действайте, защото нямате време.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
- brymm
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|