- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъждат минимална издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Присъждат минимална издръжка
Колеги, не се побирам в кожата си. СРС и ГСГ присъждат 30 лв. издръжка за дете на 4 години. Майката получава 240 лв. заплата, от които 40 лв. ежемесечно плаща за детска градина, за което съм представила документ. Бащата е в неизвестност и му е назначен особен представител. Градските съдии ги мързеше да гледат и дори не допуснаха разпит на свидетел. Ако образувам изпълнително дело и междувременно обжалвам ще направя ли нещата по сложни при евентуалното уважение на касационната жалба? От личен опит може ли да кажете струват ли си напъните за обжалване?
- betina
- Потребител
Re: Присъждат минимална издръжка
А Вие колега колко поискахте, защото при мен, ако е с особен представител , той хич и не оспорва.
- sunrise
- Активен потребител
Поисках максималния размер от 80 лева, които по други дела са присъждали без проблем. Особеният представител така лично е приел случая, сякаш ще ги плаща от джоба си Уместно ли е при положение, че ще обжалвам да вадя изпълнителен лист и да образувам и.д. и мислите ли, че като е с особен представител може да мине по бързата процедура, имайки предвид, че от адвокатската колегия трябва да преупълномощят служебния защитник?
- betina
- Потребител
Особеният представител така лично е приел случая, сякаш ще ги плаща от джоба си
Съгласна съм, че 30 лв. са малко, но ме изуми горното изречение.
Каква му е работата на особения представител според Вас? Единствено да играе саксия?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И аз съм по скоро съгласна с последният пост...
Обаче, малко са- да, ама и не.
Малко сте претендирали!
Не са ви орязали много, просто сте пропуснали, че ще отчетат и детските надбавки от 25лв., които доверителката ви твърде вероятно взима.
За доказване на нуждите.... там ви е бил проблема по скоро.
Мисля ни спестявате доста от фактологията, но особеният представител/ именно той/ впоследствие може да е в положението на ответник по дело Разбирам колегата, просто си е свършил работата.
За изпълнението, не видях да ви е отговорено- явно съдът се е произнесъл по реда на 242, няма пречка, въпреки че ще обжалвате, да предприемете нужното за образуване на ИД. Така или иначе ще плаща общината, а пък постановения размер е на минимума По малка сума не биха ви присъдили, нали така.
Но това с бързата процедура- е, не ви разбрах, простете за което.
Обаче, малко са- да, ама и не.
Малко сте претендирали!
Не са ви орязали много, просто сте пропуснали, че ще отчетат и детските надбавки от 25лв., които доверителката ви твърде вероятно взима.
За доказване на нуждите.... там ви е бил проблема по скоро.
Мисля ни спестявате доста от фактологията, но особеният представител/ именно той/ впоследствие може да е в положението на ответник по дело Разбирам колегата, просто си е свършил работата.
За изпълнението, не видях да ви е отговорено- явно съдът се е произнесъл по реда на 242, няма пречка, въпреки че ще обжалвате, да предприемете нужното за образуване на ИД. Така или иначе ще плаща общината, а пък постановения размер е на минимума По малка сума не биха ви присъдили, нали така.
Но това с бързата процедура- е, не ви разбрах, простете за което.
- Гост.
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|