начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с нотариално пълномощно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с нотариално пълномощно

Мнениеот radnevec » 25 Юни 2014, 14:05

Здравейте,

Пиша Ви поради факта, че възникна един "лош" казус в семейството ми. Преди един месец дядо ми получи множество инсулти (3 на брой) и от тогава не е способен да се грижи за него си. Даже повече, за съжаление въобще мозъка му не функционира (буден е, но просто не реагира на нищо).

Самия казус е, че трябва да представим документи пред ТЕЛК, но както се разбира той не може да го направи. От ТЕЛК предоставят възможност посредством нотариално заверено пълномощно някои друг да представи документите. Именно тук е проблема, защото няма как да се извади нотариално заверено пълномощно поради факта, че дядо няма как да подпише подобен документ.

Ще Ви помоля да ми дадете някаква насока за разрешаването на този казус.

Предварително Благодаря на всички.

П.С. Поставям темата в този раздел, защото баща ми движи тези неща. Също така да отбележа, че баба ми е жива, а също така баща ми има и брат (не знам дали е от някакво значение това).
Ако все пак темата е в грешния раздел ме извинете.
radnevec
Нов потребител

Re: Проблем с нотариално пълномощно

Мнениеот lakavitsa » 25 Юни 2014, 15:06

Да подпише не може, но палецът може да бъде използван, това се знае от нотариуса. Обърнете се към него. Той може и да Ви посети. След като е съставено пълномощното предварително.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот kostadinova_2014 » 25 Юни 2014, 16:36

Пълномощно за пред телк и нелк може да се направи и в общината. Като се опише, че подписът е положен с палецът на дясната ръка , поради невъзможност лицето да се подпише / Описва се че лицето е парализирано, неграмотно и тн./
kostadinova_2014
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Юни 2014, 17:00

Тук въпросът е не как да си положи палеца, а дали е в състояние да изрази воля.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vvasi » 25 Юни 2014, 17:12

ако дядо ви е неадекватен, а не само неподвижен няма нотариус който да ви завери пълномощно трябва да де постави под запрещение и да му се назначи настойник
vvasi
Нов потребител

Мнениеот radnevec » 26 Юни 2014, 10:05

Здравейте отново,

Благодаря на всички за отговорите!

Ситуацията се развива в село и както разбирате кмета само има право на подобни документи, но той е отказал да предприеме действия.

Доколкото разбирам единствения вариант е назначаването на настойник.

П.С. Лекуващия лекар разбра за този казус и цитирам - "Спокойно, аз ще оправя нещата". В тази насока действително той може ли да направи нещо?
radnevec
Нов потребител

Назад към Семейни казуси