начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Проблем с професионален домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с професионален домоуправител

Мнениеот svilen78 » 12 Дек 2016, 13:56

Здравейте,преди три месеца закупих апартамент от банка.Оказва се,че старите собственици не са плащали с години на фирмата домоуправител/такси,ремонти и др./.Към момента за дължимите суми фирмата предявява пртенции към мен като собственик на имота.Въпроса са ми е доколко е редно в това и на какво основание?Разгледах закона за етажната собственост ,но не намерих отговор на проблема си.
svilen78
Нов потребител

Re: Проблем с професионален домоуправител

Мнениеот lunohoda » 12 Дек 2016, 15:08

Коя е тая фирма , дето събира и стари такси пък?

Иначе зависи за какво са исканите суми. Някои може да са дължими , някои не. Зависи дали са извършени ремонтите или още се събират вноски. Зависи и как е структуриран бюджетът на ЕС. Има теория, че тези вноски, са особени тежести върху имота (някои от задълженията към ЕС).

Съгласно чл. 11, ал. 4 от ЗУЕС: Приетите решения на общото събрание обвързват и нови собственици, ползватели и обитатели на самостоятелни обекти в етажната собственост.

Искайте среща и се запознайте с протоколите от събранията, за да разберете какво ще плащате. Може да се разберете да платите частично, а някои да искате да Ви ги опростят... Давност за периодични плащания - 3 години.
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот svilen78 » 12 Дек 2016, 15:45

Фирмата е Кантора Акорд ,ако това има значение.

Таксите са натрупани към тях за домоуправител,касиер,чистачка и др.Въпроса е как дължа такса за нещо ,което не съм използвал,т.е. аз не съм използвал професионалните им услуги и не съм имал нужда от тях до момента,в който съм станал собственик.
svilen78
Нов потребител

Мнениеот tochotocho » 11 Яну 2017, 21:16

ИМА НЕЩО НЕВЕРОЯТНО. зАКУПИЛИ СТЕ АПАРТАМЕНТ ОТ б а н к А . Невероятно е БАНКАТА да е търговец- продавач. Закупили сте НЕЧИСТ , а МРЪСЕН апартамент. Предполагам и цената е мижава. Ако е така , ще си го почистите . Когато ЧСИ продава всичко е прозрачно - задължения по данъци, топло, вода и т.н.
tochotocho
Потребител

Мнениеот teogeo » 12 Яну 2017, 01:21

svilen78 написа:Фирмата е Кантора Акорд ,ако това има значение.

Таксите са натрупани към тях за домоуправител,касиер,чистачка и др.Въпроса е как дължа такса за нещо ,което не съм използвал,т.е. аз не съм използвал професионалните им услуги и не съм имал нужда от тях до момента,в който съм станал собственик.

Дължите им един гол х**. Това са облигационни вземания, а не вещно право, че да върви заедно с вещта (като ипотеката). Такива вземания се прехвърлят с.... а, де? Освен ако няма изрична законова разпоредба за нещо различно (като при ЗМДТ).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 12 Яну 2017, 01:22

tochotocho написа:ИМА НЕЩО НЕВЕРОЯТНО. зАКУПИЛИ СТЕ АПАРТАМЕНТ ОТ б а н к А . Невероятно е БАНКАТА да е търговец- продавач. Закупили сте НЕЧИСТ , а МРЪСЕН апартамент. Предполагам и цената е мижава. Ако е така , ще си го почистите . Когато ЧСИ продава всичко е прозрачно - задължения по данъци, топло, вода и т.н.

Невероятно, но факт. Някои банки си имат отделни ТД, които търгуват с придобитите от тях имоти. Например - "Райфайзен имоти".
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 15 Юли 2017, 18:53

Справете се с 3 годишния давностен срок И основанието за претенцията -договор и пр.
tochotocho
Потребител

Назад към Етажна собственост