Здравейте.
Притежавам имот, който е в границите на град, но е извън регулация и по документи е Земеделска земя. Същото важи за всички къщи и съседи около мен. В улицата зад нас има водопровод на Софийска вода. Години наред хората са ползвали свободно вода, а миналата година след авария са дошли екипи и са констатирали ползването. В следствие са поставили водомери и са написали глоби за по 10 години назад вода на база - по 4000лв. Аз не съм ползвала имота си последните повече 10 години и респективно нямам поставен водомер. Но тази година мисля да ползвам земята и да си направя зеленчукова градина. За целта ми трябва вода.
Въпроса е следния - на сайта на софийска вода има ценообразуване за 1 кубичен метър. Той включва 3 компонента.
Цена на услугите за битови и приравнени към тях обществени и други потребители
Услуга * 1м3 с ДДС в лева
Доставяне на питейна вода (водоснабдяване)
2.194
Отвеждане на отпадъчни води (канализация)
0.738
Пречистване на отпадъчни води
0.763
Общо (доставяне, отвеждане, пречистване)
3.695
Тъй като в целия периметър няма изграден водопровод и канализация, дефакто Софийска вода Не може / дори и да иска/ да извършва услугата Отвеждане и Пречистване на отпадните води. Хората имат септични ями или тръби, които отвеждат мръсните води до едно дере, но са поставяни лично от тях и софийска вода не участва в тях.
Въпроса ми е мога ли да изискам от Софийска вода да ме включи с водомер, но да не ме кара да плащам Отвеждане и Пречистване, а само Доставяне на питейна вода? Реално тази вода ще отива в почвата, за поливане на насъждения и няма никаква нужда от последващо пречистване.
- Дата и час: 20 Апр 2025, 04:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Софийска вода и невъзможност да се ползват и 3те им услуги -
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Софийска вода и невъзможност да се ползват и 3те им услу
Първо си направете партида, а след като получите сметката я обжалвайте.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: Софийска вода и невъзможност да се ползват и 3те им услу
ivanov_p написа:Първо си направете партида, а след като получите сметката я обжалвайте.
Добре казано, но обжалването е излишно.
Щом в целия квартал няма канализация и Софийска вода знаят това - не би трябвало двете услуги да фигурират в документите!
Същото е положението в София, квартал Модерно предградие, което местните наричат Мизерно предградие.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|