начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Ожених се преди година искам развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ожених се преди година искам развод

Мнениеот Иванов » 28 Ное 2005, 20:53

Ожених се преди година, но сега искам развод
Имам три причини за това:
жена ми не се разбира с майка ми ; не приема всички мои приятели и роднини. Просто излага факти, които аз трудно приемам.
Искам да и предложа развод по взаимно съгласие.
Не съм убеден, че ще приеме.
Иванов

Re: Ожених се преди година искам развод

Мнениеот 0899-490-618 » 28 Ное 2005, 21:33

Иванов написа:Ожених се преди година, но сега искам развод
Имам три причини за това:
жена ми не се разбира с майка ми ; не приема всички мои приятели и роднини. Просто излага факти, които аз трудно приемам.
Искам да и предложа развод по взаимно съгласие.
Не съм убеден, че ще приеме.

Г-н Иванов, всичко се свежда до метода на убеждението... Всъщност има ли нещо, което да ви свързва? Ако няма такова, значи няма проблем да Ви разведем. Просто ми се обадете за да Ви насроча среща и да уточним детайлите по развода.
С уважение адв.Михалева
0899-490-618

Мнениеот gery » 28 Ное 2005, 23:41

Първо на въпросът на г-н Иванов. Във вашият случай развод по взаимно съгласие не е възможен, тъй като не са изминали повече от 3 години от сключването на бракът. Такова е изискването на чл. 100, ал.2 от СК. Разбира се има възможност съдът да не се произнася по въпросът за вината и да одобри постигнато между съпрузите споразумение – чл.99, ал.3 от СК. Производството тук е исково, но много напомня това на разводът по взаимно съгласие. Разликата е, че ще се наложи да бъде разпитан един свидетел. Положителното е, че дори и съпругата ви да откаже да потвърди подписаното от нея споразумение, делото не се прекратява, а производството продължава. Имайте предвид, че трябва да посочите конкретни брачни провинения на съпругата ви, които ще трябва да докажете. Възможно е тя да се обяви за запазване на бракът или обратното да реши да предяви насрещен иск. Не уточнихме нещо изключително важно бременна ли е съпругата ви или имате ли дете което не е навършило една годинка? Това е важно, защото развод в тази ситуация може да инициирате само с нейно съгласие.

А на “колегата” - Форумът е за взаимопомощ, а не за набиране на клиенти! Или кажете нещо по същество или замълчете.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 13:15

Аз пък мисля, че посочените от Вас причини са неоснователни и съда няма да допусне развод. Вие не сте се оженил за майка си. Мъжете трябва да разберат, че майката е до време. Опитайте се да уважавате жена си и дайте на майка си да разбере, че нейното мнение е за нейното семейство не за вашето. Приятелите също са до време. Заслужавали си човек да е сам заради няколко добре прекарани вечери, а се разболейте и чакайте прословутите приятели да ви поднесат чаша вода. Погледнете съществено на живота и си дайте шанс за двама, особено ако чакате дете. Децата се нуждаят от майка и баща без значение какви са. Защо вашата кръв да няма баща и да страда ? На всички е трудно, особено в началото - не е това което очакваш и си представяш. Ако все пак не сте съгласен с мен - мисля, че е рано и предприемете действия на фактическа раздяла и то съпругата ви да е напуснала семейното жилище, като не прилагане физическо и психическо насилие, това също има значение в един процес. Като мислите по взаимно съгласие това означава, че тя също е съгласна да прекратите брака и ще се съгласи да напусне семейното жилище без драми, а в процеса ще докажете само фактическата раздяла, несходството в характерите и т.н. като ще искате съда да не се произнася по въпроса за вината.
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 14:10

интересно колега Костокиева, като форумът не е за набиране на клиенти , защо изписвате адреса на сайта си. Нима не правите същото ? казвам ти безплатно , пък ти ако искаш нещо повече, ето ми адреса! това е лицемерие, колегата поне е открит!
Гост

do gery

Мнениеот cleo » 29 Ное 2005, 15:19

Колега, защо считате че в случая на чл. 99 ал.3 СК съдът трябва да разпита един свидетел
той какво трябва да установи???
Аватар
cleo
Потребител

Свидетел

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 15:53

Че бракът е дълбоко и непроправимо разстроен.
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 17:39

Anonymous написа:интересно колега Костокиева, като форумът не е за набиране на клиенти , защо изписвате адреса на сайта си. Нима не правите същото ? казвам ти безплатно , пък ти ако искаш нещо повече, ето ми адреса! това е лицемерие, колегата поне е открит!

Ами колегата Костакиева поне не обещава нещо в стил "няма проблеми, пич" и не предлага директно насрочване на срещи, нали? Все пак има разлика 8)
Гост

;))))))))))

Мнениеот АЛЕКС » 29 Ное 2005, 17:51

Добре е преди да предприемете стъпката за разтрогване на брака, да си помислите малко.....ще ви посоча един истински пример:
Един приятел живее сам в голяма къща....редовно си прави луди купони...приятели колкото щеш...всякакви идиоти.....този човек не задържа дълго време гадже....Всичките мацки се превръщат в слугини на приятелите му...Постоянно редят маси...мият чинии....И той все се оплаква от тези момичета, че не харесвали приятелите му....И след известно време предпочита да се раздели с момичето отколкото с някои от приятелите си....И така, този човек си продължава да си я кара....живее в заблуждение....Някой ден обаче ще му светне крушката....и ще разбере колко е грешал....Приятелите са до време....Родителите също са до време...Човек си остава сам със семейството, което той си е създал, а не с това в което се е родил...
Нормално е свекърва да не харесва снаха си и обратно...Мен тъщата много ме харесва и уважава...Може би защото все и се карам за нещо...:)))))
Абе оправяйте се някакси....:)))))
Долу патриархалните и матриархалните нрави!!!!!!!!...:))))))))
АЛЕКС

Мнениеот monteskio » 29 Ное 2005, 17:52

Към г-н Иванов,
Послушайте колегата Костакиева.

Към другите колеги
Не виждам проблем, да се изписва сайта под отговора. Изглежда не сте го посещавали.Можете да намерите много полезна информация - отговори на най-често задаваните въпроси и то безплатно. Според мен това е много полезна информация, която колегите са решили да предсотавят. На моят сайт също има отговори на най-често задаваните въпроси и хората, които са го посетили са доволни. Ако всеки колега предсотави полезна другиму информация - какво по-добро от това. Разбира се че труда тряба да се цени и заплаща. Но нещата не трябва да се смесват.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 17:52

ama kato se galihte, ne iska6e da se razvejdate, a sega kato ti omryzna jena ti - iska6 razvod?!
Sramno, sramno...
Гост

Re: do gery

Мнениеот gery » 29 Ное 2005, 18:43

cleo написа:Колега, защо считате че в случая на чл. 99 ал.3 СК съдът трябва да разпита един свидетел
той какво трябва да установи???

Cleo, колегата Гост е уточнил така, че няма да го повтарям, но задължително в производствата по чл.99, ал.3 трябва да се разпита свидетел. Тук производството е исково все пак, не е охранително както това по чл.100.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 22:11

Кой може да ми е свидетел.

Майка ми ....или приятел и какво да се опитам да докажа.

Жена ми си изпълнява всички домакински задължения, не се резбира само с двама от моите приятели, но взех такова категорично решение.

В момента живеем разделени.
Гост

Мнениеот 6tastlivo omajena » 01 Дек 2005, 12:22

Anonymous написа:Кой може да ми е свидетел.

Майка ми ....или приятел и какво да се опитам да докажа.

Жена ми си изпълнява всички домакински задължения, не се резбира само с двама от моите приятели, но взех такова категорично решение.

В момента живеем разделени.

Ама, че си глупав!!!!!!! Да се беше оженил за приятелите си тогава. Питам се - каква ли ценностна сиситема си си изградил? Това да си имаш приятели и да си женен или обвързан са две различни сфери на личния живот, които изобщо не е задължително да се съчетават. Това, че си се опитвал, така го разбирам, да натрапиш обичните си приятели на жена си е много груба грешка. То и аз не харесвам приятел на съпруга си и той го знае, приятеля му също и хубавото е че всеки УВАЖАВА МНЕНИЕТО НА ДРУГИЯ!!! :lol: Това, явно ти липсва не теб - не уважаваш мнението на жена си, натрапваш й нещо, което не й допада и после развод. То, тези отношения си личат още от самото начало. Нима тогава не си ги прозрял или причината за това твое желание е друга??? :lol: Поне си го признай пред себе си. И следващият път не забравяй да сформираш комисия за одобрение на бъдещата си жена, в следния състав: мама и всички приятели!!! :wink: Пожелавам ти успех с развода и още по-голям след него!!!! Ще имаш нужда.
6tastlivo omajena

!!!!!!!!!!!!!!!

Мнениеот АЛЕКС » 01 Дек 2005, 12:40

Човекът сигурно си има друга причина за решението за развод...Едва ли е толкова тъп, че да се развежда заради мнението на "мама и приятелите"....Каквато и да е причината, животът си е негов...Той сам си прави избора....Но ако посоченият аргумент е единствен, жалко....Това, че момичето не харесва майка му и някои от приятелите му...Ами възможно е те изобщо да не са за харесване...:))))))))
Аз разсъждавам така: Ако имам истински чувства, и целият свят да не ми харесва избраницата, аз ще си я харесвам и обичам....бих се откъснал и противопоставил на всичко и всички... Нали аз ще живея с тази жена....щастието е възможно само в съчетание с егоизъм...Не може да искаш да си щастлив и да се съобразяваш с мнението на околните....И аз пожелавам на човека: УСПЕХ в живота !!!! Приятелю, имам 10 годишен брак...Правил съм всякакви извънбрачни простотии, но държа на жена ми и не давам на никой да каже лоша дума за нея...Нито майка ми, нито някой приятел...Аз живея с нея, а не с други хора...Чао!!!
АЛЕКС

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 12:09

горкото мимиче!
аман от мамини синчета!!!!!!
нека да се разведе, мама ще го гледа, докато умре!пък после, .....кой го е грижа!
Гост

Мнениеот Razveselena ot temata » 02 Дек 2005, 15:59

Ей, кандидат развеждащият се, ама ти стана за смях, бе момче!!!! :lol: Не ти ли е малко неудобно, а? Такива мамини момченца като теб са за съжаление. Само като чуя за женен мъж, който се кара с жена си, заради майка си и ми става зле. Стига само жената /няма значение снаха или свекърва/ да не страда от някакво психчно заболяване, но това не се брои.
С парите за сватбата да бяхте отишли с момчетата на каки. :roll: Поне сега нямаше да те е яд и да се тръшкаш как да се разведеш. :twisted: Такива като теб се чудя как си намират жени, изобщо. Горкото момиче. Дано вече да е осъзнало по-скоро то каква грешка е направило с човек като теб. За съжаление неблагодарните мъже са повече. Аз поне случих на свестен съпруг, ама съм си го избирала и никой не ми се бъркал, нито пък на него. Ама така е като се жените на 20.
Razveselena ot temata

Мнениеот gershuin » 02 Дек 2005, 16:18

Az ne znam jena da se razbira sus svekurva ili s priatelite na muja si. Takava ne poznavam. Ima ponosimost nqkakva i tolkova. Osven tova priatelite na muja vinagi revnuvat, zashtoto toi trqbva da prekarva veche poveche vreme v semejstvoto si i ne e tolkova na razpolojenie i pochvat da murmorqt. Ako se sluchi obratnoto - murmori jenata.
Taka che ako taka razsujdavame - vsichki da sme se razveli dosega
gershuin

Мнениеот gershuin » 02 Дек 2005, 16:18

Az ne znam jena da se razbira sus svekurva ili s priatelite na muja si. Takava ne poznavam. Ima ponosimost nqkakva i tolkova. Osven tova priatelite na muja vinagi revnuvat, zashtoto toi trqbva da prekarva veche poveche vreme v semejstvoto si i ne e tolkova na razpolojenie i pochvat da murmorqt. Ako se sluchi obratnoto - murmori jenata.
Taka che ako taka razsujdavame - vsichki da sme se razveli dosega
gershuin

Мнениеот адвокат » 02 Дек 2005, 16:29

Колегата Костакиев твърди,че този форум бил за взаимопомощ,а не за набиране на клиенти.Че кажете го където трябва,а не ни учете.Кой да ограничи пишещите тук граждани,че трябва да завършат право и да търсят взаимопомощ вместо да искат в повечето случаи безплатни съвети.И защо пък,особено младите колеги да набират клиенти именно от тук?И ако отговорите,само не ми цитирайте онова недо-носче Закона за адвокатурата,което в общи линии обслужва корпо-ративните интереси на едно малцинство адвокати.
адвокат

Следваща

Назад към Семейни казуси