начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

имущество при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имущество при развод

Мнениеот brenda » 12 Фев 2007, 17:06

Омъжена съм повече от 10 г., преди 7г. от общината където живея ни дадоха жилище тъй като бяхме крайно нуждаещи се. Две години по късно закупихме жилището изцяло с пари на моята майка. Предстои ми развод съпруга ми има претенции за половината жилище но аз не съм съгласна тъй като цялата сума за това жилище е дадена от мен и мога да ог докажа с документи от банки и т н. и не съм съгласна да давам никаква част от жилището тъй като е единствено за мен и искам да остане за детето ми. Какво ще ме посъветвате?
Последна промяна brenda на 01 Май 2007, 13:45, променена общо 1 път
brenda
Младши потребител

Мнениеот Sarra » 12 Фев 2007, 17:18

Обърнете се за правен съвет към адвокат, вписан в Адвокатска колегия.
Sarra
Потребител

Мнениеот eti_6 » 12 Фев 2007, 20:13

Жилището наистина може да остане само Ваше.
Добре е, че споделяте проблема си, но наистина Ви трябва адвокат.
eti_6
Младши потребител

Мнениеот brenda » 12 Фев 2007, 21:47

Благодаря за отговрите. Разбира се ,че ще се консултирам и с адвокат нали все пак ще се развеждам 8) Просто исках да съм подготвена какво да очаквам .Сега ми остава трудната задачка да намеря добър адвокат с опит по такива дела. Ще съм благодарна ако ми препоръчате такъв на лични .
brenda
Младши потребител

Мнениеот brenda » 13 Фев 2007, 18:29

Мой пропуск съжалявам не уточних преди - от София съм. Благодаря.
brenda
Младши потребител

Мнениеот 666666 » 15 Фев 2007, 23:32

Първо трябва да се разведете. След като влезе в сила решението за прекратяване на брака разполагате със срок от 1 година, за да заведете иск за определяне на по-голям дял от общото имущество. Може да претендирате и изцяло личен принос за придобиване на жилището. Трябва да можете да докажете претенциите си за по-големия или изцяло личния принос. Внимавайте със срока, защото след изтичането му губите това право. Имала съм такива дела, става дума за доказване, за сложни процедури и материя и в крайна сметка за голям житейски и имуществен интерес.
666666
Младши потребител

Мнениеот doxa » 22 Фев 2007, 19:35

Imu6testvoto e li4no,za6toto e pridobito sas sredstva na va6ata maika,tezi sredstva ne vlizat vav SIO,te sa li4na individualna sobstvenost kadeto savmestnij prinos e izklu4en,saprugat vi nemoje da pretendira nikakva 4ast ot tova imu6testvo,no vie trjbva da dokajite proizhoda na sredstvata,4e sa li4no ot maika vi,za6toto prezumpcijta za SIO e oborima,uspeh.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот brenda » 22 Фев 2007, 22:47

Много ме обнадеждихте благодаря Ви!
Да поясня за произхода на парите-майка ми си продаде гарсониерата за да ми купи жилището . Тя плати жилището ми по банков път от своята сметка прехвърли директно парите на общината за което има всички необходими документи на нейно име/В това жилище даже обзавеждането е купено с нейни пари за което разбира се има съответните документи. Единствено електроуредите са купени от съпруга ми, но аз и нямам никакви претенции за тях/Затова не съм съгласна да деля абсолютно нищо и държа жилището да си остане на мен и детето.
brenda
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 09 Авг 2007, 13:08

Колеги, тази жена, питащата, явно ни прави на глупаци....не й отговаряйте, вижте, че е заляла форума с какво ли не.....
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси