начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Въпрос за бъдещ брак и наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за бъдещ брак и наследство

Мнениеот obraz » 06 Авг 2008, 10:14

Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Благодаря предварително за информацията!!!! :D
obraz
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 06 Авг 2008, 10:23

Наистина сте си подбрала точно ника.
Бъдещият Ви съпруг ще Ви бъде наследник по закон, но нека това да бъде по-късно...Разбира се, че ще наследява заедно с бъдещите Ви деца.
Ако толкова сте се "загрижила" за него - подарете му апартамента! :lol:
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Авг 2008, 10:54

ch3oh написа:Наистина сте си подбрала точно ника.
Бъдещият Ви съпруг ще Ви бъде наследник по закон, но нека това да бъде по-късно...Разбира се, че ще наследява заедно с бъдещите Ви деца.
Ако толкова сте се "загрижила" за него - подарете му апартамента! :lol:

Рибата в Дунава ,тигана сложен и нероден Петко на масата :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот fixxxer » 06 Авг 2008, 13:13

Чакайте новия СК и изобщо не се женете дотогава :oops: :lol:
fixxxer
Потребител

Re: Въпрос за бъдещ брак и наследство

Мнениеот Melly » 06 Авг 2008, 14:26

obraz написа:Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Можете и на мен да го подарите, защото нищо не Ви гарантира, че настоящият "бъдещ" съпруг, по разни там причини , впоследствие се окаже "бивш"съпруг, а тогава става вече сложно....

Всичко БЪДЕЩО е несигурно, мисля да се съгласите с мен.

Независимо от горното мнение,
Желая Ви най-искрено успех!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот obraz » 07 Авг 2008, 11:26

Melly написа:
obraz написа:Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Можете и на мен да го подарите, защото нищо не Ви гарантира, че настоящият "бъдещ" съпруг, по разни там причини , впоследствие се окаже "бивш"съпруг, а тогава става вече сложно....

Всичко БЪДЕЩО е несигурно, мисля да се съгласите с мен.

Независимо от горното мнение,
Желая Ви най-искрено успех!

Благодаря много! Просто ние, неюристите нямаме яснота какво ще представлява новия СК. До колкото разбрах, щяло да има 3 вида "отношение" - (не)регистрирано съжителство и брачен договор. Как да се ориентирам кое за какво ще бъде?
obraz
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Авг 2008, 11:36

Понятие от новия СК ,ще имаме в деня когато го бнародват в ДВ
donna
Старши потребител

Мнениеот obraz » 07 Авг 2008, 12:17

Благодаря ви много и успех!
obraz
Нов потребител

Мнениеот Melly » 07 Авг 2008, 13:48

obraz написа:Благодаря ви много и успех!

И аз благодаря за разбирането и добрия тон :D

Още веднъж,
УСПЕХ!

И..., УМНАТА! :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси