начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

детето след развода!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

детето след развода!!!

Мнениеот nadide » 20 Сеп 2008, 18:59

Имам следният въпрос:
Ако по време на брака се направи някакво споразумение за това, при кого да остане детето след евентуален развод, дали то ще бъде издържано пред съда?
Аз съм майката и вследствие на това, че имаме някои недуразумения си мисля, че ако сега, все още женени направим нещо такова, ще бъда спокойна за евентуална раздяла, а не да се страхувам от лишаване от правата над детето. Защото както знаем с пари и връзки всичко се постига!
Надявам се някой да ми отговори към кого мога да се обърна за нещо подобно! (един така наречен "следбрачен договор")
nadide
Нов потребител

Мнениеот laridi » 20 Сеп 2008, 19:38

То по българското право предбрачен няма, та вие следбрачен искате.
Абсурдно и незаконно е да се договарят такива неща, дори да беше възможно би било неефективно.
Днес съпругът Ви може да е съгласен детето да е при вас, утре да не е, ами самото дете, къде остава в случая, то да не е кола или къща, та да се споразумявате за него. То може милото до деня, в които решите да се развеждате да не иска да е при нито един от вас. Историята познава и такива случаи.
Когато съдът определя при кого да е детето се вземат предвид много фактори, важно е какво е желанието на родителите в момента, а не какво е било преди 10 г. например! Абсурдно да не кажа неморално и Слава богу юридически невъзможно да се иска от единия родител да се откаже от правото си да упражнява родителски права за в бъдеще.
Много сапунки гледате!
laridi
Младши потребител

Мнениеот Dtenev » 20 Сеп 2008, 19:45

Каквито и кръчмарски 'следбрачни' споразумения да си правите при развод съда ще се интересува само от интереса на детето, затова по-добре се опитайте да не стига до развод по ваша вина - тогава детето е доста вероятно да го загубите.

Ако все пак си падате по споразуменията със съпруга си можете да разгледате интересната разпоредба на чл.101 на Семейния кодекс.
Все пак обаче и това споразумение ще мине само ако отговаря на интересите на детето ;)

можете да го задължите също така и да не ви изневерява и да ви издържа пожизнено ако искате, ефекта ще е същия.

;)успех все пак.
8)
Dtenev
Нов потребител

Назад към Семейни казуси